CRÒNICA l Ens tornem a colar a l’assaig del Ball de Malcasats

JORDI SALVAT

Per tercer any consecutiu, el Torredembarra Actualitat ens hem pogut colar en un dels assajos del Ball de Malparlats -perdó, de Malcasats- i us podem explicar algunes coses del que podreu veure durant la més de mitja hora de representació els propers 1 i 2 de setembre. Veureu algunes cares noves entre les quatre parelles i algun infiltrat entre el públic. “Hasta aquí puedo leer”, que deia aquella presentadora vuitentera. Però una cosa més us diré: cal anar al Ball de Malcasats 2023 sabent que és un “mortadelo”.

Un any electoral és un repte per a un ball parlat. Durant quatre anys, han adaptat els versots als polítics que omplen la sala de plens, però el mes de maig arriben noves cares i cal assumir les singularitats -i a vegades costen de trobar- dels nous polítics municipals. I quan just estàs en el teu tercer any d’existència, com és el cas del Ball de Malcasats, el repte pot esdevenir una mica més complicat.

En el darrer ball parlat recuperat a la Torre, enguany hi trobareu un alcalde Rovira despistat, que no sabia que li queda menys d’un any per deixar el càrrec, i un caporal Marchal que ja es prepara per l’arribada a l’alcaldia dels socialistes. El Mossèn continua amb els seus problemes i les malcasades, amb embarassos i fills inesperats, encara li en donen més. Un atropellament al carrer Nou o el que passa dins de la Llar de Jubilats són històries que ens relaten les parelles malcasades. Sabeu que el DJ Xart té un germà que no és regidor? També us ho explicaran.

Els nous regidors, com la Jovita Baltasar i el Cares Fuxet, reben i alguns ja s’hi estan acostumant, com el Saoco. Igual que amb el “mortadelo”, heu de venir amb els deures fets i saber qui és aquest edil. Pista: ara forma part del govern. Es parla de bodes i d’embarassos dels regidors municipals. És el moment “Hola!” de Ball de Malcasats. La brutícia als carrers, les obres de la plaça Catalunya i altre cop la sorra que marxa de la Paella cap a la platja d’Altafulla protagonitzen alguns versots, ontambé hi apareixen personatges de fora la Torre, com la Ponsatí, la Borràs, el Rufián o el Rubiales.

Els Malcasats ja pensen en el 2024 i en l’anunciat canvi d’alcalde el juny vinent. Com s’ho faran? En aquesta crònica no us ho explicaré. Ho haureu d’anar a veure en les representacions que faran l’1 i 2 de setembre. Segur que riureu molt!

Foto: Moment d’un dels assajos del Ball de Malcasats. / CEDIDA.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This