CRÒNICA l Dissabte de Festa Major… electoral

JORDI SALVAT – Torredembarra, 20/5/2023

Aquest 19 de maig era el segon i darrer dissabte de campanya i les candidatures a les eleccions municipals han tenyit dels seus colors Torredembarra i alguns fins i tot li han posat música, aprofitant l’ambient als carrers que hi ha al municipi una tarda-vespre de mitjan mes de maig. S’ha viscut una mena de Festa Major… electoral.

Aquest cronista ha iniciat el seu recorregut a les set de la tarda a la plaça de la Vila, on la CUP hi celebrava el seu acte central de campanya. Els anticapitalistes han estat clàssics i austers. Cadires al davant d’un escenari amb unes capses amb una sèrie de conceptes en negatiu – gentrificació, opacitat o privatització…-. que, a mesura que intervenien diferents membres de la candidatura les anaven girant i apareixien les seves principals propostes de campanya, com habitatge digne, una fiscalitat justa, oci i turisme ètic o la remunicipalització de serveis públics.

Robert Tatay, número dos de la CUP i que fa quatre anys ocupava el mateix lloc a la llista d’Alternativa, ha afirmat que aquest cop l’espai polític de l’esquerra independentista va junt a la CUP i ha apostat per un nou reglament de participació ciutadana que permeti fer consultes que vagin més enllà de decidir sobre l’escultura de l’Alfa i Omega. Toni Sacristan ha tancat l’acte amb una intervenció amb un calat ideològic més potent amb atacs a Vox sense dir el nom de la formació ultradretana. Curiosament, minuts abans de l’inici de l’acte cupaire el líder de Vox, Javier Ramírez, penjava un cartell a la cartellera de la plaça de la Vila. Sacristan també ha carregat contra el desgovern del govern d’ERC i la poca feina que ha fet l’oposició, erigint-se com a única alternativa a aquesta situació.

En el trajecte fins a la plaça de Mossèn Joaquim Boronat, ens trobàvem els principals candidats d’Esquerra repartint globus i parlant amb veïns i veïnes davant del local electoral. En aquests darrers dies la seu està oberta matí i tarda amb l’objectiu que no es perdi cap potencial vot republicà. Hi remataran els propers dimecres i divendres amb música: Hugo Colacho i Los ninos del sótano respectivament. També es podien veure globus blaus del PP i és que els seus candidats, una mica mes amunt del carrer Antoni Roig, aprofitaven la riuada de gent per pescar vots per assegurar el regidor que no van aconseguir fa quatre anys i qui sap, potser algun objectiu més elevat.

Com una estrella de rock

Arribem a la plaça de les Monges i sona el Chaval de la Peca. És cosa de DJ Xart, que amenitza amb música dels noranta i dels dos mil la visita de la tercera autoritat de l’Estat a Torredembarra, la presidenta del Congrés de Diputats, Meritxell Batet. La líder socialista, acompanyada del cap de llista torrenc, Vale Pino, no para de fer-se fotos amb militants i simpatitzants socialistes, com si una estrella de rock o una futbolista es tractes. La música només s’ha aturat per escoltar l’arenga de Batet de l’escenari. Abans hi ha hagut zumba i el pintacares fa les delícies dels més petits. És la Festa Socialista.

Com ja va fer Salvador Illa fa unes setmanes, Meritxell Batet s’ha desfet en elogis cap a Vale Pino: “Em fa una especial il·lusió estar a la Torre i amb el Vale Pino, perquè crec ha fet una feina extraordinària i és de les persones que segurament encarna millor el que anomeno la política útil, la política serena pensant en els ciutadans i ciutadanes a que ens devem. El Vale és un exemple de bona política. Ha estat capaç de donar suport al govern en el que era bo pel poble. El que mereix Torredembarra i els seus ciutadans és un canvi i el 28 de maig és necessari que Vale Pino guanyi les eleccions perquè té un projecte per la ciutat”.

Batet ha fet una crida al vot ütil per transformar Torredembarra, mentre Pino assenyalava que aquesta darrera part de la campanya, després de donar a conèixer l’equip en la primera, s’estan centrant en les propostes i n’ha destacat l’acabament del Teatre-auditori i de la piscina coberta i també la nova comissaria, sense oblidar la petita política, amb els problemes en voreres i barreres arquitectòniques.

I acabem la jornada a la plaça de l’Escorxador, a ritme de zumba i menjant pa amb tomàquet amb embotit i acompanyant-ho de cervesa o refrescos que es poden demanar en una barra. L’ambient és molt festiu i als candidats se’ls veia distesos em un ambient festiu. Junts per Torredembarra són conscients que poden ser una de les sorpreses el 28 de maig i l’acte central de campanya ha de servir per carregar piles pels darrers dies de campanya, que utilitzaran per seguir parlant amb entitats i col·lectius del municipi. El tancament de campanya el faran el darrer dia de campanya  amb els membres de la candidatura a la seva seu.

“Estem fent arribar el nostres missatge a tot arreu i tenim sensacions molt positives. Som la formació que podem donar la sorpresa i així ens ho està fent saber la fent. Tenim tots els condicionants per disputar l’alcaldia a Esquerra i el PSC”, explicava Suàrez, reforçat pel poder de convocatòria en l’acte central de campanya de Junts. En una setmana sortirem de dubtes.

Foto: Diferents imatges d’una tarda intensa de campanya electoral. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This