CRÒNICA l Valents presenta una candidatura per assolir representació al ple de Torredembarra

JORDI SALVAT – Torredembarra, 5/5/2023

“Parlar menys de tonteries i més del dia a dia” així ha definit com veu la política Valents el seu secretari de comunicació nacional, el mediàtic Joan López Alegre, des de l’escenari de Cal Maiam. López Alegre ha estat el convidat a l’acte de presentació de la candidatura d’aquesta nova formació política a Torredembarra, que ha aplegat una seixantena de persones aquest divendres, 5 de maig en un acte que no ha arribat als tres quarts d’hora i ha acabat amb un generós pica-pica.

Martí Virgili, secretari d’organització de Valents al Camp de Tarragona i candidat a la llista de la Pobla de Montornès, ha estat el primer a parlar, recordant l’origen del nou partit, creat per Eva Parera – després de militar a Unió va acompanyar Manuel Valls en la seva aventura barcelonina- “per ocupar l’espai dels  que se senten al mateix temps catalans, espanyols i europeus”. Virgili ha destacat que han aconseguit fer 17 llistes a la demarcació tarragonina. A Torredembarra hi eren els caps de llista de Reus i la Pobla de Montornès, Dolors Compte i Iván García respectivament.

Ha pres el relleu en els parlaments Joan López Alegre, que ha fet èmfasi en què Valents es preocupa pels problemes dels veïns i veïnes, en temes com la salut, el transport públic, les escoles o els permisos municipals que ha vegades no són prou àgils. “Potser semblen coses petites, però són les que ens afecte en el dia a dia”, ha apuntat López Alegre, que ha afegit que en la seva acció municipal Valents no dependrà de Barcelona o Madrid sinó només de Torredembarra.

Després han intervingut els primers de la llista. El número dos, Axel Diéguez, s’ha centrat en la decadència de l’oci nocturn a Torredembarra, recordant l’etapa d’esplendor dels anys 60 als 90, quan la capital del Baix Gaià era un referent que atreia joves d’arreu de la província, i ha apostat per la creació d’una taula de negociació amb empresaris i administració per reactivar la nit torrenca. La tercera de la llista, Pilar Castro, s’ha centrat en l’atenció a la gent gran, amb propostes com una nova residència, més col·laboració amb el Consell Comarcal en aquesta matèria o el foment del voluntariat concentrant-ho en un sol departament. Álex Arango, el quart, ha defensat potenciar més la integració dels nouvinguts i s’ha posat a ell mateix com a exemple, gràcies a la implicació amb diverses entitats durant els 23 anys que porta al municipi. Arango és president de l’Associació Iberoamericana de Torredembarra. També ha defensat apostar pel turisme esportiu perquè el turisme de sol, sorra i mar està esgotat i ha lamentat que Torredembarra no capti més campionats mundials.

L’acte l’ha tancat l’alcaldable de Valents, Juan Carlos Hurtado, que ha posat en valor l’experiència acumulada en quatre anys de regidor -del 2015 a 2019 amb Ciutadans- i la seva llarga trajectòria laboral com a funcionari de Salut i ha assenyalat que el seu gran objectiu és millorar les condicions dels veïns i veïnes de la Torre i que cal un canvi respecte les polítiques practicades per ERC i el PSC, baixant impostos i donant més suport a les empreses. Hurtado ha desgranat de forma minuciosa les propostes de Valents en tots els àmbits, però l’aplaudiment més fort l’ha aconseguit quan ha anunciat que volen baixar el sou de l’alcalde i els regidors.

Entre el públic hi havia militants i simpatitzants de Valents i també alguns veïns que acostumen a anar a tots els mítings. Qui no hi era és la número 5, Sonia Rovira, que minuts abans de l’inici de l’acte comunicava a aquest mitjà que per “raons familiars i ideològiques” havia dimitit de la llista, però continuarà figurant a la candidatura perquè aquesta ja ha estat publicada al BOE. Des del partit han confirmat aquesta desvinculació de Rovira de Valents, que compta amb 17 candidats més per assolir un objectiu difícil però no impossible: tenir representació al proper ple municipal torrenc.

Foto: Final de l’acte de presentació de la candidatura de Valents a Torredembarra. / TDB

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This