CRÒNICA l Junts per Torredembarra ensenya múscul i es presenta com la tercera via

JORDI SALVAT – Torredembarra, 21/4/2023

Junts per Torredembarra va omplir el seu local electoral en la seva inauguració el passat 3 d’abril i aquest divendres, 21 d’abril, han estat a punt de fer el mateix a la sempre freda Sala Cal Maiam en la presentació de la seva candidatura per a les eleccions del proper 28 de maig. El cap de llista, Xavier Suàrez, ha estat acompanyat per dues primeres espases juntistes, l’exconseller Josep Rull i el president del grup parlamentari, Albert Batet. A la primera fila, candidats d’altres municipis i càrrecs territorials. I és que Torredembarra és una plaça important per a la formació independentistes.

El gran protagonista, obrint i tancant l’acte, ha estat l’alcaldable, Xavier Suàrez, precedit per la Joana Sánchez, presentadora de darrera hora però molt solvent. Suárez ha fet pujar a l’escenari un a un i per ordre ascendent els 22 candidats -disset titulars i cinc suplents-. Moltes cares noves però també la vella guàrdia convergent, la que connecta amb èpoques anteriors, com Jordi Borràs, Francesc Ortiz i Octavi Solé. Tots han quedat assentats a l’escenari durant els parlaments.

Amb tots els candidats a l’escenari, ha arribat el torn del conseller Josep Rull, que, amb el seu permanent somriure, ha definit la política com la suma de la vocació de servei i els ideals i s’ha desfet en elogis cap al cap de cartell torrenc, al qual ha qualificat com un “corredor de fons” per les seves qualitats de resistència i resiliència: “Necessitem molts Xaviers Suàrez”. Rull ha agraït la generositat dels candidats per acceptar formar part de la llista en un moment que la política no gaudeix de bona premsa. Ha farcit el seu discurs amb tocs d’humor, com les referències al jutge Llarena.

Mentre que Josep Rull s’ha centrat molt en els valors recordant en alguns el seu periple polític els darrers anys que el van portar a la presó, Albert Batet ha fet un discurs més polític, carregant contra Esquerra a nivell nacional i afirmant que “les majories absolutes mai són bones i que el 28 de maig era el moment de corregir-ho a Torredembarra”. Batet ha apel·lat a un doble voten en aquestes eleccions municipals: pel canvi com a revulsiu a la Torre i un vot per Catalunya, per als valors del president Puigdemont i a seva resistència. Batet s’ha referit molts cops al seu amic, exiliat des de fa cinc anys i mig.

L’acte l’ha tancat Xavier Suàrez criticant la “inacció d’ERC” i “l’estat de somnolència” en què ha sumit la Torre i n’ha fet còmplice el PSC, soci els primers quatre anys de govern. Ha presentat Junts com el revulsiu a aquesta situació perquè Torredembarra torni a ser un municipi referent al Baix Gaià amb un projecte sòlid fruit del treball dur els darrers mesos i ha desgranant les prioritats si governen, com un procés participatiu per desencallar el Teatre-Auditori, convertir l’antic Escorxador en un espai per a entitats, la reforma integral del Casal municipal o el cobriment de la piscina i ampliació de la Zona esportiva municipal o buscar inversions per a la construcció d’hotels al municipi. Igul que Batet i Rull, ha afirmat que surten a guanyar les eleccions.

El moment més emotiu de l’acte ha estat quan l’alcaldable ha recordat qui va ser president local del partit, Marc Francesch, mort fa dos anys en un accident d’avió. L’aplaudiment ha estat llarg i sentit.

L’acte ha acabat amb tots els candidats al voltant de l’alcaldable, escortat per Batet i Rull, parlant d’un futur lluminós amb el projecte que planteja Junts, que s’erigeix com una tercera via entre les dues formacions -ERC i PSC- que ara acumulen més regidors Torredembarra.

Candidatura

1.Xavier Suàrez Gutiérrez

2. Jovita Baltasar Cuevas

3. Marc Solé Porta

4. Lídia Julià

5. Joan Maria Busquets

6. Marta Caballé Llima

7. Abel Solé Núñez

8. Mariona Giralt Miquel

9. Manel Medina Recasens

10. Lourdes Llima Paños

11. Salvador Rovira

12. Laura Cornet

13. Joel Solé Medina

14. Raquel De Lamoga

15.Narcís Ferrer Mas

16. Montserrat Aixalà Masdeu

17. Octavi Solé Rovira

Suplents

18. Maite Cevallos

19. Jordi Borràs Fa

20. Anna Granell Galisteo

21. Francesc Ortiz Valiente

Foto: Moment final de l’acte de presentació de la candidatura de Junts per Torredembarra. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This