CRÒNICA l El PP s’encomana novament a Núria Gómez per tornar al ple de Torredembarra

JORDI SALVAT – Torredembara, 20/11/2022

Fa molts mesos que era un dels principals rumors preelectorals que agraden tant als safarejos polítics de Torredembarra: Núria Gómez tornarà a ser la cap de llista del PP a les eleccions del maig vinent malgrat l’anunci que va fer de no tornar a ser alcaldable. El president del PP de Catalunya, Alejandro Fernández, li havia demanat i finalment ha acceptat el repte de ser per  tercer cop alcaldable popular. L’acompanyaran a dalt de tot de la candidatura conservadora dos “flamants fitxatges”. En el segon lloc figurarà el cap de llista de Ciutadans els dos darrers comicis i actual regidor no adscrit, Toni Cruz, i en el tercer, el jove empresari local i fins fa poc referent del PDECat al municipi, Jordi Pujol.

L’oficialització de la candidatura ha arribat aquest diumenge, 20 de novembre, amb la visita de Fernández a Torredembarra per presidir la junta directiva local a l’Hostal Coca. El màxim dirigent popular català ha arribat mitja hora tard del previst després de recórrer caminant el tram que separa el pàrquing de Mané i Flaquer i el final del carrer Antoni Roig.

Una trentena de persones s’han assegut al voltant de diverses taules amb una mica de mica de pica-pica ben disposades a l’interior d’aquest establiment bicentenari, el negoci més longeu que trobem a la capital del Baix Gaià. Fernández ha estat acompanyat pel portaveu a l’Ajuntament de Tarragona, secretari general provincial i home de la seva estricta confiança, José Luis Martín, i l’incombustible Rafa Luna, ara regidor a Roda de Berà després d’anys com a diputat i número dos del PPC.

Però entre els congregats al Coca destacaven els dos fitxatges per a la llista del PP de Torredembarra. Toni Cruz ha rebut un aplaudiment només començar l’acte i Jordi Pujol ha estat presentat per Gómez com a nou vicesecretari d’organització, càrrec que fins fa dos anys ocupava l’ara secretari general de Valents Torredembarra, Axel Diéguez. El “mercato” polític torrenc bull.

Gómez valora que Cruz és un regidor en actiu i lloa la tasca que ha fet en els més de set anys que porta al consistori i de Pujol en destaca que és un jove empresari local, que ja fa un temps que s’ha afiliat al partit després d’un procés de maduració des de posicions polítiques diferents.

Els mitjans de comunicació hem pogut escoltar el discurs inicial de Núria Gómez, en el qual ha justificat la marxa enrere a la decisió presa fa un parell d’anys i és l’equip potent que ha format el PP de Torredembarra de cara a aquesta propera contesa electoral i a l’experiència que ella podrà aportar-hi: de la vida i els vuit anys com a regidora, la meitat dels quals gestionant carteres com Turisme o Comerç. Gómez, que ocupa una vicesecretaria del PPC, també ha agraït el suport del col·lectiu de colombians -amb una representació a la reunió-, com ja va passar el 2019.

Per tornar a estar al plenari torrenc el juny vinent, Gómez ha demanat el màxim esforç als assistents per a recuperar un vot que ha anat a altres formacions. Els fitxatges de Cruz i Pujol s’entenen amb aquest objectiu. Fins i tot ha apuntat algunes de les mesures del programa electoral, com la millora dels centres educatius del municipi o la gratuïtat del bus municipal per arribar al nou CAP.

El PP es converteix en el partit polític que fins ara ha oficilalitzat més llocs de la seva llista -tres- i també l’únic que té una dona com a alcaldable. Fins al moment… Ara als populars torrencs els  toca començar a picar pedra per recuperar la presència al plenari, que es va perdre el maig de 2019 després 28 anys de presència ininterrompuda.

Foto: Càrrecs, militants i simpatizants en la trobada d’aquest diumenge a l’Hostal Coca. Alejandro Fernández saludant en la seva arribada. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This