CRÒNICA l La Policia Local de Torredembarra es vesteix de gala per a la seva gran festa

JORDI SALVAT – Torredembarra, 30/9/2022

Si us agraden els uniformes, aquest darrer dia del mes de setembre havíeu de venir a Torredembarra. I és que la plaça del Castell s’ha omplert d’oficials i agents de diferents cossos policials per celebrar el Dia dels Àngels Custodis, la festa patronal de la Policia Local de Torredembarra. La festivitat havia començat quan passava un quart d’hora del migdia a la porta d’entrada de les dependències de la Policia Local, al polígon Roques Planes, amb l’ofrena floral als companys difunts davant la placa commemorativa.

Són imatges molt vistoses, que es veuen només un dia a l’any. A la plaça del Castell van tornar a formar els agents de la Policia Local de Torredembarra, sota les ordres del seu cap, els sots-inspector Miquel Àngel Marchal, mentre l’alcalde, Eduard Rovira els saludava. Rovira i Marchal, imbuïts d’una certa marcialitat, estaven acompanyats, a més d’altres regidors, de comandaments d’altres cossos policials i càrrecs d’Interior i Justícia. Hi eren la directora dels Serveis Territorials d’Interior a Tarragona, Marta Cassany; la subdirectora general de Suport al Sistema de Seguretat en l’Àmbit Local, Begoña Curto; la fiscal en cap de l’Audiència Provincial de Tarragona, M. José Osuna; el jutge degà del Vendrell, Eduardo Moreno;; el cap de la Regió Policial del Camp de Tarragona dels Mossos d’Esquadra, Vicenç Lleonart, i altres representants dels Mossos d’Esquadra, de la Guàrdia Civil, de la Policia Nacional i de policies locals, entre d’altres.

Era un dia per lluir. Molt uniforme i molta medalla. I molta complicitat entre la majoria d’assistents, fruit de la col·laboració entre els diferents cossos policials durant molts anys. Abraçades i somriures mentre la sala de plens s’anava omplint, com en les millors ocasions. El màxim responsable policial torrenc, Miquel Àngel Marchal va fer un parlament en què va destacar la “col·laboració fluïda” entre els diferents cossos policials “indispensable” per a la tasca de protegir la ciutadania i va refermar l’aposta per una policia “dialogant, de proximitat, formada i formadora i cada cop millor preparada.”

Després va arribar l’hora de l’acte lliurament de condecoracions i reconeixements, a la Sala de Plens de l’Ajuntament. Se’n van lliurar moltes i de diferents categories, a agents dels diferents cossos, personal de suport i fins i tot a la fiscal i el jutge assistents. També als voluntaris de Protecció Civil. Potser eren masses distincions. O no. Llàstima que la presentadora no detallava la raó que estava darrera cada distinció. Podia ser una acció concreta meritòria o la continuïtat any rere any d’alguna tasca relacionada amb la seguretat ciutadana.

La cloenda va anar a càrrec de l’alcalde i màxim responsable polític de la Policia Local de Torredembarra, Eduard Rovira, que va destacar la gran novetat policial d’enguany al Baix Gaià, que és la col·laboració entre les Policies Locals d’Altafulla, Creixell i Torredembarra, Segons Rovira, aquest acord, pioner a Catalunya, ha aconseguit millorar la percepció de seguretat en aquests municipis, i la cosa encara millorarà més amb l’entrada en servei de la nova comissaria dels Mossos d’Esquadra de la capital del Baix Gaià, tot i que ha reconegut que arriba “més tard del que voldríem.” I va finalitzar la intervenció amb un record per als “àngels a la terra” que són els policies. La celebració va acabar com normalment acaben aquests actes, amb un refrigeri al pati del Castell. Una bona manera de tancar un acte com aquest, ara que la pandèmia i les seves incòmodes restriccions ja són història.

Fotos: Diferents imatges de la celebració de la Festivitat dels Àngels Custodis a Torredembarra. / ANNA F. / AJ TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This