CRÒNICA l Esquerra presenta Eduard Rovira com el millor gestor per estar al capdavant de Torredembarra

JORDI SALVAT – 28/9/2022

Mentre Esquerra i Junts es tiraven els plats pel cap al Palau de la Generalitat, aquest dimecres, 28 de setembre, al vespre, els republicans feien l’acte de presentació d’Eduard Rovira com a alcaldable per quart cop a Torredembarra. La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, va ser la gran absent a causa de la crisi del govern català, que la va retenir a Barcelona. Ens vam quedar sense saber que volia dir la ripollenca, que sempre parla molt clar i té bona sintonia amb l’alcalde torrenc per la vinculació de tots dos amb la pesca.

Qui si que va acudir a la cita va ser la presidenta de la Diputació de Tarragona i vice-alcaldessa de Reus, Noemí Llauradó, que va protagonitzar la part cronològicament central de l’acte. Llauradó, en el paper de “cap” de Rovira a l’ens supramunicipal -on des de 2019 el batlle torrenc n’és vicepresident- va lloar la seva figura i el va qualificar com a “rigorós, treballador, eficient i bon gestor.” El va definir com el millor diputat provincial per encapçalar BASE, l’organisme de la Diputació encarregat de la liquidació d’impostos municipals delegats, i en va destacar les seves iniciatives per millorar el funcionament de l’ens, com una aplicació unificada a tots els municipis per cobrar les zones blaves o poder fer gestions relacionades amb l’Agència Catalana de Tributs o Trànsit a les oficines de BASE, entre altres. Gestió.

L’acte havia començat amb una entrevista a càrrec de la periodista local, Carol Cubota. Un format molt agraït que va permetre a Rovira repassar la feina feta com a alcalde durant els més de set anys que porta el càrrec. Parlant de finances, endeutament i subvencions, l’alcaldable se sentia còmode mentre repassava els diferents projectes portats a terme durant el seu mandat. No va esquivar la seva gran pedra a la sabata, la neteja viària i la recollida de la brossa, reconeixent que eren contractes molt ajustats de preu que els efectes de la Covid-19 van superar, i combinat amb la “vaga encoberta” dels treballadors del servei el 2020 ha desembocat en la situació de brutícia actual a carrers i places. Va mostrar la seva confiança en què el nou contracte, que ha d’entrar en vigor l’any vinent, solucioni aquesta situació que tantes crítiques ha aixecat en la ciutadania. Gestió.

Més de seixanta persones van omplir les grades del petit escenari del Parc de Federica Montseny, que s’erigeix com un espai ideal per aquest tipus d’esdeveniments. No cal oblidar que és una de les principals obres que s’han inaugurat en aquest segon mandat com alcalde de Rovira. Entre el públic hi havia tots els regidors de govern -Núria Batet va arribar al final-, exregidors i militants històrics, alcaldes republicans de localitats veïnes com Pau Ricomà (Tarragona) o Francesc Larios (la Pobla de Montornès) i altres que venien de més lluny com el de l’Ametlla de Mar i president de l’AMI, Jordi Gaseni. També hi havia el senador Josep Rufà, la diputada provincial Sílvia Puerto i l’exconseller i antecessor com a cap de files republicà a la Torre, Josep Bargalló. Fins i tot hi havia el seu alter ego al Ball de Malcasats i al mateix temps penúltim cap de llista d’ERC, Gerard Ciuró. Però anava de paisà. Llàstima! No és cap secret que aquest tipus d’actes són més que res de consum propi dels partits, per carregar piles per una precampanya i campanya que seran llargues i intenses. I una manera d’exhibir múscul. No era dia de guanyar nous vots.

Després de la intervenció de Llauradó, Eduard Rovira va tornar a pujar a l’escenari, aquest cop tot sol, per explicar el seu projecte per als propers quatre anys. Va tenir paraules d’agraïment al suport de la seva família, perquè “l’esforç i sacrifici” d’exercir l’alcaldia també l’ha de gestionar la família. Va recordar que seu fill ha passat de ser un nen a la majoria d’edat en la seva etapa d’alcalde i va lloar la fan incondicional que és la seva sogra. Va tornar a repassar la feina feta fins ara i li va costar entrar a detallar el projecte polític per al proper mandat. I quan, en el darrers minuts de l’acte, ho va fer, va exercir més que mai de Rovira, afirmant que li queden coses per fer i per això té il·lusió per continuar com alcalde i, gràcies  l’esforç de contenció econòmica dels darrers anys, afrontar nous projectes. Gestió.

Quins projectes? Desenvolupar el Pla Local d’Habitatge, implantar plans per reduir el consum energètic i cobrir els edificis municipals de plaques solars, renovar a fons un enllumenat públic molt envellit i va insistir en un nou contracte de neteja i de la brossa per “canviar la imatge del poble” que necessitarà la col·laboració de tothom amb la recollida porta a porta i contenidors tancats que s’hauran d’obrir amb una clau personal. Com a grans equipaments per convertir en una realitat mandat vinent, dos projectes que fa anys -i alguna dècada- que s’arrosseguen: la piscina coberta i la remodelació de l`edifici del l’Escorxador. En va culpar els problemes tècnics del retard. Rovira promet seguir endreçant la Torre, un dels seus verbs sens dubte predilectes. Gestió.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This