CRÒNICA l Alternativa Torredembarra comença la precampanya carregant contra la brutícia al municipi

JORDI SALVAT – Torredembarra, 22/9/2022

La precampanya per a les eleccions municipals del maig vinent ja ha començat per algunes formacions polítiques de Torredembarra, mentre altres no han fet públic ni qui encapçalarà la seva llista. En primer de la classe del primer grup és l’Alternativa Torredembarra, malgrat que fa només una setmanes que aquesta plataforma electoral es va presentar en societat després que Comuns i Podem partissin peres fer bastir una candidatura conjunta.

La formació encapçalada per Carles Fuxet i Doris Giglio ha escollit una concentració davant de l’ajuntament amb el lema “Diem prou a la brutícia” per donar el tret de sortida a la campanya aquest dijous, 22 de setembre. I ho han fet amb rollers corporatius inclosos, un dels quals amb una foto de família que ben bé podria ser la de la candidatura.

Prop d’una quarantena de persones han assistit a una concentració, en què destacava una mitjana d’edat força elevada. L’acte ha consistit en la lectura d’una proclama per part de Fuxet. Ha estat ràpid. Això sí, la majoria d’assistents s’han quedat després per fer tertúlies en grupets i poder parlar amb els candidats. Alguns lamentaven la poca mobilització de la gent tot i que les queixes per la brutícia i l’estat dels contenidors són constants des de fa anys.

En la seva intervenció, l’alcaldable de l’Alternativa Torredembarra ha reivindicat la feina feta -sora les sigles dels Comuns, don provenen bona part dels membres de la plataforma- els darrers tres anys “denunciant la deixadesa de funcions per part d’aquest equip de govern i el silenci còmplice de la resta de partits de l’oposició a l’espera dels rèdits electorals enlloc de vetllar per la neteja del municipi.” Fuxet ha afirmat que “la recollida de la brossa dels contenidors, la poda domèstica, la de les endergues i la neteja viaria a Torredembarra deixa molt a desitjar.” Una crítica que podria subscriure el 99% de la població torrenca.

Els atacs a l’alcalde Rovira i el seu govern no han faltat i els ha acusat d’”incompetència” a l’hora de cercar i consensuar possibles solucions per a una de les gestions més importants que te encomanades un Ajuntament i ha citat les conseqüències; bosses acumulades fora dels contenidors, papereres sobreeixides, voreres oblidades, rates o altres insectes als carrers, mobles a diferents cantonades durant dies o la poda domestica, que els veïns i veïnes treuen segons les indicacions, ocupant espais d’us públic durant setmanes.

Aposta per municipalitzar la neteja i la recollida de la brossa

“Alternativa Torredembarra exigeix que l’actual equip de govern d’esquerra, reconegui els greus errors fets fins a data d’avui i reuneixi a tots els partits polítics de Torredembarra, associacions veïnals i persones referents del nostre municipi per tal de tractar el tema de la recollida de la brossa dels contenidors, la poda domèstica, la de les endergues voluminoses i la neteja viària tal i com la ciutadania del nostre municipi mereix”, ha dit Fuxet, que ha deixat clar que Alternativa Torredembarra aposta per municipalitzar la neteja viària i la recollida de la brossa i adaptar-la al conjunt de la població i barris de Torredembarra. “Sense discriminacions pel fet d’estar més a prop del nucli antic o no. Tots i totes som de Torredembarra.”

Fuxet ha tancat el parlament afirmant que “l’Alternativa Torredembarra junt amb tots els veïns i veïnes, exigeix respostes, diàleg i solucions” i advertint que “seguiran denunciant la deixadesa per part d’aquest equip de govern.”

Foto: Un moment de l’acte, celebrat aquest dijous a la plaça del Castell. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This