CRÒNICA l Torredembarra segons els Malcasats

JORDI SALVAT

Com va començar la guerra entre Rússia i Ucraïna? De quina manera es va originar l’incendi de fa uns mesos a Cal Astut? Com fan la crema a Cal Jan? O el més important: que vol dir “Saoko”, que canta la Rosalia (no la nostra, sinó la de Sant Esteve Ses Rovires)? Sembla que té a veure amb un regidor torrenc, però “hasta aquí puedo leer”. Haureu d’escoltar els versots del Ball de Malcasats per resoldre aquestes incògnites que no us deixen dormir. Encara queden uns dies  perquè arrenquin les representacions, però el Torredembarra Actualitat ens hem colat en un dels assajos i només us direm: Aprepareu-vos! (amb la A al davant).

La gran novetat d’enguany del Ball de Malcasats seran els vestits, que tot indica que han quedat molt xulos. I és que darrera de les noves indumentàries hi ha la Cristina López, responsable de vestuari de La Cubana. Però no us quedeu en el farciment- per molt bé que estigui- i gaudiu de l’allau d’enginy i d’un llenguatge no apte per a tots els públics que ens ofereixen quatre parelles torrenques no massa ben avingudes, i que van a veure les autoritats del poble per planteja’ls-hi els seus problemes.

Les autoritats, com alguns ja sabeu, són el mossèn, el cap de la policia local i l’alcalde. I en aquest any preelectoral els problemes se li acumulen a l’”Eduardo”. I un problema sobresurt per damunt de tots: la recollida de la brossa i la neteja viària. Els malcasats burxen i burxen en la ferida. Tampoc no s’escapa dels seus diàlegs la veïna població d’Altafulla i el conflicte amb la sorra. No avançarem res més. Només que sort en tenim del nostre caporal Marchal per a solucionar-ho.

Per l’alcalde del Ball de Malcasats tot són problemes. Ni veu clara la seva successió ni sabia qui era el regidor que li va plegar fa uns mesos, en Guillem Pujol. I encara més la “Pili”, que l’ha substituït. L’Eduardo ja comença a fer-se a la idea que a la Torre potser acabarà manant Mister Proper. Això ho sabrem d’aquí uns mesos i una manera serà seguir-ho pel Netflix torrenc, que fa poc el trobem al final del carrer Pere Badia. Abans, no us perdeu les representacions del Ball de Malcasats l’1 de setembre. Enguany no caldrà reservar cadira i podreu escollir horari i escenari. Oi que en teniu ganes?

Foto: Un moment del Ball de Malcasats de l’any passat. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This