Comentaris de campanya (II): Batalla electoral entre el PSC i la CUP a Torredembarra

JORDI SALVAT – Torredembarra, 6/2/2021

Si un extraterrestre arribés a Torredembarra i fes una volta pels seus carrers i places observant amb deteniment la propaganda electoral exhibida, arribaria a la conclusió que les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 14 de febrer són un duel entre el PSC i la CUP, entre Salvador Illa i el duet Dolors Sabater-Laia Estrada. I és que travessant l’equador de la campanya, el material electoral que més abunda més a la capital del Baix Gaia és el dels socialistes i cupaires.

El primer diumenge de campanya, Torredemarra va despertar amb la imatge de l’exministre espanyol de Sanitat penjat de molts fanals, amb un missatge bilingüe que els malpensants poden interpretar malament: Fem-ho/Hagámoslo. El fort vent que va bufar aquell dia i sobretot dilluns va fer alguna mala passada en aquests cartells, tot i que l’empresa que els instal·la està especialitzada en aquestes tasques. Però els elements són els elements. Ja avançada la setmana, i enmig d’un estiuet de febrer, la CUP va complementar els cartells que ben matiners havien penjat a les cartelleres amb material als fanals i les clàssiques pancartes.

La resta de partits s’han limitat a fer companyia a la CUP I el PNC a les cartelleres. És el cas d’Esquerra, Junts, Ciutadans i Comuns. Només ERC va organitzar un acte el diumenge passat un acte presencial a la localitat veïna de la Pobla de Montornès, amb la presència de la cap e llista per Tarragona, Raquel Sans. i l’exdiputat socialista -ara flamant número 4 republicà- Carles Castillo. Del PP no es veu per enlloc la cara del seu candidat tarragoní. Alejandro Fernández, però si que l’eurodiputada i exministre de Sanitat, Dolors Montserrat, es va passejar la tarda de dimarts pels carrers del centre de la Torre. La setmana anterior havia fet el mateix la cap de llista per Tarragona, Inma Rodríguez. Sempre amb la incombustible Núria Gómez, número quatre de la candidatura conservadora, al costat.

Els que si que estan molt actius aquests dies són uns personatges secundaris d’aquesta peculiar campanya: els carteres i les carteres. Són professionals perquè les coses surtin bé. S’han passat la setmana amunt i avall portant el vot per correu, que ha arribat a xifres rècord. Per tant, aquests darrers dies de campanya serviran menys que altres anys, ja que desenes de milers de ciutadans ja hauran emès el seu vot abans del divendres, 12 de febrer, quan acaba la campanya. Veurem que ens deparen aquests propers dies. Per començar, una roda de premsa de la CUP aquest dilluns a la plaça del Castell.

Fotos: Diferents imatge de cartells i pancartes electorals. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This