Posada de llarg del col·lectiu LGBTIQ

JORDI SALVAT

En una plaça de les Monges assolellada i molt animada es va presentar el migdia del darrer diumenge d’octubre l’associació LGBTIQ TDB. Un acte públic conduït per La Chicago, en què hi va haver un pilar dels Xiquets de Torredembarra amb l’enxaneta onejant la bandera de l’arc de Sant Martí, sevillanes i un vermut electrònic amb música dels anys 80 i 90, va servir per a la “posada de llarg” de l’entitat, en paraules d’un dels seus vocals, Toni Molina. L’associació compta actualment amb una vintena de persones i vol créixer, defensar els drets de les persones homosexuals, bisexuals, transsexuals, intersexuals i queer.

Entre el públic hi havia l’alcalde, Eduard Rovira, i alguns regidors de govern i també el cap de l’oposició el socialista, Vale Pino. L’acte comptava amb la col·laboració de la Regidoria d’Acció Social, encapçalada per Margaret Rovira, i del bar Kult va comptar amb l’actuació de DJ Ethian Guerrero, que va iniciar la seva sessió amb un clàssic, A quien le importa, d’Alaska, un del grans himnes del col·lectiu LGBTIQ, que va aconseguir animar un públic molt heterogeni.

Al capdavant de l’associació LGBTIQ TDB hi ha l’Ivan Sánchez, que va començar a moure’s el 18 de maig passat, el Dia contra l’Homofòbia, demanant un cop de mà al subdelegat a Catalunya de l’Associació de Policies LGTBI Gaylespol, Toni Molina, per crear una associació a la Torre. S’han mogut, doncs, per trobar gent i també fer samarretes. Volen organitzar activitats lúdiques, esportives i culturals, però també donar suport i assessorament als membres del col·lectiu de la Torre i el Baix Gaià.

Han format una junta integrada pels següents membres: Iván Sánchez (president), Angie Muñoz, (vicepresidenta), Jordi Rubio (tresorer), Toni Molina, Glòria Fernández i Patri Valero (vocals). Encara no tenen local i per contactar-hi es pot fer a través de la pàgina de Facebook Lgtbiq Torredembarra i el telèfon 615 838 920. Una de les primeres activitats que impulsen és la creació d’un grup de teatre i el diumenge 27 ja recollien les primeres inscripcions. Tenen molta feina al davant si tenim en compte que uns dies abans de l’acte de presentació, des de la seva pàgina de Facebook, la nova associació denunciava l’arrencada de cartells penjats pels carrers de Torredembarra per anunciar l’acte.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This