Quan es considera que hi ha una microinfidelitat

EVA REMOLINA / AMIC – 16/6/2024

Les microinfidelitats fan referència a aquelles accions o comportaments subtils que, tot i no ser una infidelitat pròpiament dita, poden ser percebuts com una traïció o una falta de respecte per part de la parella. Aquestes conductes sovint impliquen una certa manca de transparència i poden minar la confiança en la relació. Aquestes accions poden ser innocents a primera vista, però la seva repetició i el context poden fer que esdevinguin problemàtiques.

Exemples de microinfidelitats

Coqueteig en línia: xatejar de manera coqueta amb algú altre, ja sigui a través de les xarxes socials, aplicacions de missatgeria o altres plataformes digitals. Això inclou fer comentaris insinuants, enviar emojis suggestius o mantenir converses amb un to romàntic o sexual.

Mantenir secrets: ocultar certes interaccions o relacions amb altres persones. Per exemple, no dir a la parella que es manté contacte regular amb un ex o amb algú que podria ser una temptació.

Comentaris apropiats: Fer comentaris elogiosos o de flirteig a altres persones en presència de la parella o a la seva esquena. Això pot incloure elogiar excessivament l’aparença física d’algú altre.

Comparacions: comparar la parella amb altres persones de manera favorable cap a les altres persones. Això pot erosionar la confiança i l’autoestima de la parella.

Mantenir contacte amb un ex: tenir converses regulars amb un ex sense que la parella actual en sigui conscient. Això pot ser especialment problemàtic si aquestes converses són nostàlgiques o romàntiques.

Interaccions físiques subtils: tot i que no arriba a ser un engany físic complet, pot incloure abraçades prolongades, carícies subtils o altres contactes físics que podrien interpretar-se com a intimitat.

Les microinfidelitats poden tenir un impacte significatiu en la relació, sovint generant sentiments de gelosia, inseguretat i desconfiança. Aquestes conductes poden ser especialment perjudicials si no es discuteixen o es resolen adequadament. És important que les parelles estableixin límits clars i parlin obertament sobre què consideren acceptable o no acceptable en la seva relació.

Com afrontar les microinfidelitats

Comunicació oberta: parlar sobre els límits i les expectatives en la relació és fonamental. Discutir obertament què se sent incòmode o inadequat pot ajudar a evitar malentesos.

Fomentar la confiança: treballar en la confiança mútua és essencial. Això inclou ser transparent sobre les interaccions amb altres persones i no amagar detalls importants.

Autoavaluació: reflexionar sobre les mateixes accions i considerar si podrien ser percebudes com a microinfidelitats. Això implica ser conscient de com es pot sentir la parella.

Teràpia de parella: si les microinfidelitats han causat un dany significatiu, pot ser útil buscar l’ajuda d’un professional per treballar en la comunicació i la confiança.

Foto: GETTY IMAGES

Hemeroteca

Tweets recents

Share This