Com arreglar les ratllades del cotxe

EVA REMOLINA / AMIC. 15/6/2024

Ja sigui per un petit accident, per una persona que passa massa a prop del vehicle, pel contacte amb altres objectes o per a qualsevol altre motiu, el nostre cotxe es pot veure afectat per les desagradables ratllades. Afortunadament, moltes d’elles poden arreglar-se amb una mica de paciència i els materials adequats sense haver d’acudir a un taller. A continuació, et presentem una guia pas a pas per ajudar-te a fer aquest procés d’una forma fàcil.

Materials Necessaris:

Aigua i sabó suau: Per netejar la zona afectada.

Paper de vidre de gra fi (2000-3000): Per suavitzar la ratllada.

Compost per polir: Per restaurar la brillantor de la pintura.

Drill amb disc de polir (opcional): Per facilitar el poliment.

Cera per cotxe: Per protegir la pintura restaurada.

Retoc de pintura (si és necessari): Per a ratllades més profundes.

Tovallola de microfibra: Per netejar i polir.

Pas 1: Netejar la Zona Afectada

Abans de començar a arreglar la ratllada, és important netejar bé la zona. Utilitza aigua i sabó suau per eliminar qualsevol brutícia o greix. Assegura’t que la zona estigui completament seca abans de procedir.

Pas 2: Avaluar la Profunditat de la Ratllada

Observa la ratllada per determinar la seva profunditat. Si només afecta la capa de vernís (es pot comprovar si la ratllada és blanca), probablement podràs arreglar-la tu mateix. Si la ratllada arriba a la capa de pintura o fins i tot al metall, pot ser necessari un retoc de pintura o fins i tot la intervenció d’un professional.

Pas 3: Utilitzar el Paper de Vidre

Si la ratllada és superficial, pots utilitzar paper de vidre de gra fi per suavitzar la zona. Mulla el paper de vidre amb aigua i fes moviments suaus i uniformes sobre la ratllada. És important no aplicar massa pressió per evitar danyar la pintura.

Pas 4: Aplicar el Compost per Polir

Després de suavitzar la ratllada amb el paper de vidre, aplica una petita quantitat de compostos per polir a un drap de microfibra. Fes moviments circulars sobre la zona ratllada fins que la ratllada comenci a desaparèixer i la superfície recuperi la seva brillantor. Si tens un drill amb disc de polir, aquest pas serà més ràpid i eficient.

Pas 5: Aplicar Cera per Cotxe

Un cop la ratllada hagi desaparegut i la zona hagi recuperat la seva brillantor, aplica una capa de cera per cotxe. Això ajudarà a protegir la pintura i a donar-li un acabat brillant. Utilitza una tovallola de microfibra neta per aplicar la cera amb moviments circulars.

Pas 6: Retoc de Pintura (Si és Necessari)

Per a ratllades més profundes que hagin arribat a la capa de pintura, pot ser necessari utilitzar retocs de pintura específics per al teu cotxe. Aplica la pintura amb cura seguint les instruccions del fabricant i deixa-la assecar completament abans de polir i aplicar la cera.

Abans d’aplicar qualsevol producte a la zona ratllada, prova-ho en una zona petita i poc visible del cotxe per assegurar-te que no hi haurà danys addicionals.

Utilitza guants i ulleres de protecció quan facis servir productes químics o eines elèctriques.

Foto: GETTY IMAGES

Hemeroteca

Tweets recents

Share This