Com cuidar les ungles

BELLEZAACTIVA.COM / AMIC – 26/5/2024

Ens encanta vestir les ungles dels nostres pigments preferits i que siguin llenços de dissenys creatius i sofisticats. Però abans de vestir-les de glamur, és fonamental que li dediquem les cures que es mereixen per a esmenar totes les agressions que pateixen en el dia a dia. Per això, avui volem repassar juntes com cuidar les ungles perquè estiguin sanes tot l’any. Allà anem!

Per què es danyen les ungles? Les agressions més comunes

Ja hem avançat que les ungles són una part essencial de la nostra aparença i salut general, però no sempre li prestem l’atenció que necessiten dins de la nostra rutina de cura, a vegades pensem que tallant-les de tant en tant i pintant-les ja hem cobert el contingent, però no és així. I és que les ungles estan completament exposades als agents externs, i pateixen una sèrie d’impactes que les afebleixen i les danyen. Quins són?

L’exposició a productes químics és la principal agressió que pateixen les ungles. Aquí podem diferenciar entre els esmalts d’ungles, d’una banda, que poden ocasionar fragilitat a les ungles, i per un altre, els productes de neteja per a eliminar aquests pigments, que poden contenir químics agressius. Si barregem una laca d’ungles i un removedor amb productes químics estem condemnant a la salut de les ungles a un complicat duo.

Els nostres hàbits i la forma en què utilitzem les nostres ungles també és focus d’agressions per a la seva salut. Aquí trobem el costum, molt poc saludable en tots els aspectes de mossegar-se les ungles, que les afebleix i dispara el risc de patir infeccions. Però també és important el paper que juguen les nostres ungles, per exemple per a obrir objectes o gratar uns certs materials, dos gestos que poden ocasionar trencaments i fissures amb massa facilitat.

I les condicions ambientals i el clima també juguen un paper en la salut de les nostres ungles, i és que durant l’hivern la baixa humitat i les temperatures fredes poden provocar que les ungles s’assequin i es tornin trencadisses. Però a l’estiu les ungles no estan a resguard del tot i és que l’exposició al sol durant els mesos més càlids de l’any augmenten la seva deshidratació.

Com cuidar les ungles: les set claus

Després de conèixer les agressions que pateixen les ungles és el moment de posar sobre la taula les claus per a pal·liar aquests efectes i garantir el seu benestar. Heus aquí set consells:

1- Evita els mals hàbits, és a dir, no et mosseguis les ungles (intenta llevar-te el costum com puguis) i recorda que les ungles no són eines per a obrir objectes. Existeixen utensilis especialment dissenyats per a les tasques manuals, així que cuida les teves ungles.

2- Protegeix-te contra els productes químics, apostant per esmalts i removedores naturals, que no continguin substàncies nocives com el formaldehid i el toluè. També és molt recomanable que usis guants quan facis tasques domèstiques que involucrin productes químics agressius.

3- Cuida’t en climes extrems per a prevenir els danys derivats de les altes i les baixes temperatures. A l’hivern, aplica una capa extra de crema hidratant a les ungles i usa guants per a protegir-les del fred. A l’estiu, és important evitar l’exposició prolongada al sol i aplicar protector solar a les mans i ungles.

4- Aposta per una alimentació saludable, amb una dieta rica en biotina, vitamina E, zinc i ferro, ideals per a enfortir les ungles. A més, incorpora aliments com a ous, nous, espinacs i peix en la teva dieta. Per a complementar les dosis de vitamines i minerals pots prendre suplements per a millorar la salut de les ungles. I no t’oblidis de beure aigua, perquè és fonamental per a la nostra salut, també la de les nostres ungles.

5- Mantingues una cura regular de les teves ungles. És fonamental que tallis i llimis les ungles per a evitar vores irregulars que puguin enganxar-se i trencar-se. També és important usar i desinfectar les teves pròpies eines de manicura per a prevenir malalties.

6- Garanteix la hidratació de les ungles, amb cremes i olis. L’oli d’ametlla i l’oli de coco són excel·lents opcions per a mantenir les ungles hidratades.

7- Acarona-les amb tractaments i massatges. Per a millorar la circulació sanguínia i fomentar el creixement de les ungles és molt bona opció realitzar massatges amb olis naturals. També ho és apostar per tractaments enfortidors especialment dissenyats per a ungles febles o trencadisses.

Foto: BELLEZAACTIVA.COM

Hemeroteca

Tweets recents

Share This