Com protegir la vista del sol amb unes ulleres de qualitat

EVA REMOLINA / AMIC – 25/5/2024

Tenir unes bones ulleres de sol, amb filtres homologats, és clau no sols per a sentir-nos millor en les fotos que fem en ple estiu, sinó també, i infinitament més important, per a protegir la vista del sol. I és que l’exposició prolongada a la radiació solar pot tenir efectes perjudicials en els nostres ulls. De manera que és fonamental l’ús d’ulleres de sol per a prevenir els danys.

La radiació ultraviolada i la vista

Quan notem els raigs solars directament en la nostra mirada, la tendència natural és tancar els ulls per a protegir-los i posicionar la mà en forma de visera amb la mateixa fi. Per què? Perquè ens molesta. Notem que la radiació ultraviolada (UV) emesa pel sol causa estralls a la nostra vista. Un dels principals riscos és la queratitis, una inflamació dolorosa de la còrnia que causa enrogiment, llagrimeig i fins i tot una sensació de cos estrany en els ulls. Sol ocórrer després d’una exposició excessiva als raigs UV.

Però els estralls que causa el sol a la nostra vista no són només a curt termini. Sense la protecció adequada la radiació ultraviolada, aquesta pot contribuir al desenvolupament de cataractes i degeneració macular, dos problemes oculars greus que poden derivar en la pèrdua de visió.

Escut fonamental en l’era digital

Protegir la vista del sol és imprescindible en l’era digital en la qual l’exposició continuada i excessiva a les pantalles ens condemna a sofrir fatiga visual i el cansament ocular, com explica l’Associació Espanyola d’Optometristes Units. Els ulls secs, la visió borrosa, l’ardor o la picor, però també els maldecaps i la dificultat per a concentrar-se són altres símptomes derivats d’aquesta exposició. I és que els ulls es cansen més perquè fan un esforç addicional per a enfocar i continuar pendents del contingut de les pantalles. Sense parlar de l’impacte que també produeix la llum blava en la salut dels nostres ulls, contribuint a l’estrès ocular. Per tot això i tenint en compte tota aquesta agressió és fonamental limitar al màxim les agressions i apostar per uns escuts de qualitat.

Protegir la vista del sol

Les ulleres no són només accessoris de moda o complements, com indicàvem al principi, per a garantir que sortim bé en totes les fotos dels viatges. Com a instruments per a protegir la vista del sol és fonamental que siguin de qualitat i que comptin amb els filtres adequats per a proporcionar una protecció efectiva contra els raigs UV.

Els experts adverteixen que l’ús d’ulleres de sol que no tinguin filtres homologats pot ser fins i tot més perjudicial que no usar ulleres. I és que les ulleres de sol de baixa qualitat o sense filtres adequats poden fer-nos creure que estem protegits quan en realitat no és així, a més d’augmentar el risc de mal ocular a llarg termini. Les lents de mala qualitat també poden distorsionar la visió, causar fatiga visual i fins i tot produir maldecaps.

D’aquesta manera és crucial invertir en ulleres de sol que ofereixin una protecció òptima contra els raigs UV. En escollir unes ulleres de sol adequades, cerca aquelles etiquetades amb protecció UV 400 o amb certificació CE, que garanteix que compleixen amb els estàndards de seguretat europeus. Aquestes ulleres bloquegen el 100% dels raigs UVA i UVB nocius, assegurant una protecció completa per als ulls.

I com ocorre amb la protecció solar dèrmica, és essencial fer servir ulleres de sol adequades en totes les estacions, no sols a l’estiu o en dies assolellats. Encara que no siguem conscients, la radiació UV pot ser igualment intensa en dies ennuvolats o durant l’hivern, i l’exposició acumulativa al llarg del temps pot comportar efectes nocius.

En definitiva, des de Belleza Activa et garantim que protegir la vista del sol amb ulleres de qualitat és una inversió clau en la salut ocular a llarg termini. Els perills de la radiació solar per als nostres ulls són reals, així que no hi ha res més intel·ligent que apostar per unes ulleres de sol amb filtres homologats per a reduir els riscos en un futur i sentir-nos segures amb la protecció que li donem a la nostra mirada.

A més, com et comentàvem en No oblidis les teves ulleres de sol, l’accessori indispensable per a evitar arrugues i més, així també podrem evitar arrufar les celles i entretancar els ulls, creant les arrugues en el front, l’entrecella i les potes de gall. Les ulleres de sol ens ofereixen una protecció extra per a la zona especialment sensible als signes del fotoenvelliment.

Foto: PEXELS

Hemeroteca

Tweets recents

Share This