Diferents tipus de piscines i noves tendències

EVA REMOLINA / AMIC – 11/5/2024

Les piscines han deixat de ser només un element de luxe per convertir-se en un element comú en moltes llars i instal·lacions recreatives. Hi ha una gran varietat de piscines disponibles en el mercat, cadascuna amb les seves característiques úniques. A més, les noves tendències en el disseny i la tecnologia estan transformant la manera com les veiem i les utilitzem.

Piscines Convencionals:

Les piscines convencionals són les més comunes i són construïdes amb formigó o fibra de vidre. Són duradores i poden ser personalitzades en forma i mida segons les preferències del propietari. Aquestes piscines poden ser d’obra o prefabricades, i s’adapten a qualsevol mena de terreny.

Piscines d’Aigua Salada:

Les piscines d’aigua salada estan guanyant popularitat per la seva facilitat de manteniment i els beneficis per a la pell i els ulls dels banyistes. Empren un sistema de cloració salina que converteix la sal en clor, evitant la necessitat d’afegir clor a la piscina de forma manual.

Piscines Naturals:

Les piscines naturals són una alternativa ecològica i estèticament atractiva a les piscines tradicionals. Usen plantes aquàtiques per filtrar i purificar l’aigua, eliminant la necessitat de productes químics. Aquestes piscines ofereixen un espai verd i natural per nedar, tot integrant-se harmoniosament al paisatge.

Piscines Desbordants:

Les piscines desbordants són un luxe modern que ofereix una aparença elegant i un efecte relaxant. L’aigua de la piscina flueix sobre els marges, creant un efecte visual impressionant i una sensació de continuïtat amb l’entorn. Són populars en hotels de luxe i propietats de gamma alta.

Piscines d’Acabat Infinit:

Les piscines d’acabat infinit són similars a les piscines desbordants, però es destaquen per la seva ubicació en llocs elevats que ofereixen vistes espectaculars. L’efecte visual és d’una piscina que es fon amb l’horitzó, creant una sensació de serenitat.

Piscines de Vidre:

Les piscines de vidre són una innovació en el disseny de piscines. Utilitzen parets de vidre acrílic transparent per crear una sensació de lleugeresa i espai. Aquestes piscines ofereixen una experiència única de nedar envoltat de vidre, proporcionant una vista panoràmica de l’entorn.

Piscines Intel·ligents:

Les piscines intel·ligents estan en auge gràcies a la tecnologia de l’Internet de les Coses (IoT). Poden ser controlades i monitorades des de dispositius mòbils, permetent als propietaris ajustar la temperatura de l’aigua, la il·luminació i la filtració de forma remota.

Piscines Modulables:

Les piscines modulables són una solució versàtil per a espais petits o temporals. Poden ser muntades i desmuntades fàcilment, i ofereixen la flexibilitat de canviar de mida i forma segons les necessitats del moment.

Piscines Ecològiques:

Les piscines ecològiques combinen el disseny i la tecnologia per aconseguir una eficiència energètica i una empremta ecològica mínima. Fan servir sistemes de calefacció i il·luminació sostenibles, així com tècniques de construcció que minimitzen el consum d’aigua i els residus.

Foto: GETTY IMAGES

Hemeroteca

Tweets recents

Share This