Mes de maig, mes de Maria i les flors

EVA REMOLINA / AMIC – 1/5/2024

El mes de maig és especialment conegut com el mes de les flors i també com el mes de Maria, la Mare de Déu, en la tradició catòlica. Aquesta doble celebració té arrels profundes en la cultura i la religió, i es reflecteix en diverses pràctiques i costums al llarg del mes.

La relació entre maig i les flors és evident, i és que, després de les pluges de primavera, el paisatge s’omple de colors vius i l’aire es perfuma amb el dolç aroma de les flors. És un temps en què els jardins, els camps i els boscos es converteixen en un espectacle de bellesa floral. Això ha fet que maig sigui considerat el mes de les flors per excel·lència.

D’altra banda, la relació entre maig i Maria es remunta a una antiga tradició catòlica. Maria, la mare de Jesús, ocupa un lloc especial en la fe catòlica com a figura de devoció i intercessió. El mes de maig esdevé un moment dedicat a l’honor i la veneració de Maria, amb pregàries, processons i altres manifestacions de fe.

Una de les pràctiques més populars és la celebració del Rosari. Durant tot el mes de maig, molts catòlics reciten el Rosari diàriament en honor a Maria. Aquesta pregària, que consisteix en la repetició de pregàries i meditacions sobre els misteris de la vida de Crist, és una manera de demostrar amor i respecte cap a Maria.

A més, en molts llocs es realitzen processons i altres celebracions en honor a Maria. En aquestes ocasions, s’embelleixen les esglésies amb flors, creant un entorn especialment festiu i vibrant. Això també reforça la connexió entre maig i les flors, ja que les flors són utilitzades com a símbol de l’estima i la devoció cap a Maria.

La raó darrera la relació entre les flors i Maria rau en diverses interpretacions simbòliques. Les flors, amb la seva bellesa i fragilitat, es perceben com a símbol de la gràcia i la bondat de Maria. A més, les flors també es relacionen amb la fertilitat i la vida nova, aspectes que es vinculen amb el paper de Maria com a mare de Jesús.

Foto: El mes de maig és conegut com el mes de Maria, la Mare de Déu, en la tradició catòlica. / GETTY IMAGES

Hemeroteca

Tweets recents

Share This