Cada quant és necessari rentar-se el cabell?

EVA REMOLINA / AMIC – 25/2/2024

La resposta a la pregunta de cada quant ens hauríem de rentar el cabell no és universal, ja que depèn de diversos factors, incloent-hi el tipus de cabell, l’estil de vida i les preferències personals. Els experts en dermatologia capil·lar suggereixen que, en general, rentar-se el cabell dues o tres vegades per setmana pot ser suficient per a la majoria de les persones amb cabells normals. No obstant això, algunes persones podrien necessitar rentar-se el cabell amb més freqüència, mentre que altres poden aguantar durant més temps.

El principal motiu darrere de la necessitat de rentar-se el cabell és la producció de greix pel cuir cabellut. El greix, anomenat sebum, és secretat per les glàndules sebàcies presents al cuir cabellut i té com a funció principal protegir i lubricar els cabells. No obstant això, un excés de greix pot deixar el cabell amb un aspecte gras i embrutat. Rentar-se el cabell elimina aquest excés de greix, així com la brutícia, la suor i altres contaminants que poden acumular-se al llarg del dia.

Tot i que rentar-se el cabell és una part important de la rutina de cura del cabell, no és l’únic aspecte a considerar. Altres pràctiques, com l’ús de condicionador, tractaments capil·lars i protecció contra el dany causat per factors ambientals, són igualment importants per mantenir un cabell sa i bonic.

El tipus de condicionador i tractaments capil·lars que s’utilitzen també depèn del tipus de cabell i les necessitats individuals. Per exemple, les persones amb cabell de tipus sec, podrien beneficiar-se de condicionadors hidratants i tractaments nutritius, mentre que aquelles amb cabells grassos podrien preferir productes més lleugers i que no pesin el cabell.

Opcions: la rentada en sec i altres alternatives

Per a aquells que no poden rentar-se el cabell tan sovint com desitjarien, per manca de temps o altres raons, hi ha diverses opcions alternatives disponibles. La rentada en sec, que consisteix a fer servir productes en pols o en aerosol per absorbir el greix del cabell sense necessitat d’aigua, és una opció popular. Aquesta tècnica pot ser particularment útil entre rentades per mantenir el cabell amb un aspecte fresc i net.

Foto: GETTY IMAGES

Hemeroteca

Tweets recents

Share This