Acupressió i vòmits durant l’embaràs

EVA REMOLINA / AMIC – 10/2/2024

La nàusea i els vòmits són comuns durant els primers mesos de l’embaràs, i en algunes dones, aquesta condició pot ser més intensa i inclús perdurar durant tota la gestació. En aquest context, moltes dones busquen alternatives naturals per alleujar els símptomes, i l’acupressió pot ser una opció interessant.

L’acupressió és una pràctica de la medicina tradicional xinesa que implica l’aplicació de pressió en punts específics del cos per alleujar el dolor o millorar el benestar. Aquesta tècnica es basa en la idea que el cos conté canals d’energia, anomenats meridians, i que aplicar pressió en determinats punts pot restablir l’equilibri energètic.

Un d’aquests punts és el P6, també conegut com el Neiguan, que es troba a la part interior de l’avantbraç, a tres dits per sota de la línia del canell. Aplicar una lleugera pressió en aquest punt pot ajudar a reduir les nàusees.

A més de l’acupressió, hi ha altres estratègies que les dones embarassades poden provar per alleujar els vòmits:

Menjar petites i freqüents menjars: Evitar l’estómac buit ajuda a reduir la sensació de nàusea.

Beure líquid entre menjars: Mantenir-se hidratada és essencial, però beure durant els àpats pot augmentar la sensació de plenitud i provocar la nàusea.

Evitar olors fortes: Certes olors poden desencadenar les nàusees, per tant, evitar-les pot ser beneficiós.

Descansar prou: La fatiga pot exacerbar la nàusea, així que és important descansar.

Malgrat aquestes estratègies naturals, si els vòmits són persistents, s’aconsella buscar orientació professional. El metge pot avaluar la situació i proporcionar opcions mèdiques segures per alleujar els símptomes, com ara medicaments que siguin segurs durant l’embaràs.

Foto: GETTY IMAGES

Hemeroteca

Tweets recents

Share This