Protecció solar a l’hivern

BELLEZAACTIVA.COM / AMIC – 28/1/2024

Sens dubte, la foto protecció, és necessària a l’hivern. Encara que ens la jugui la sensació de fred, els raigs solars continuen tenint incidència en la nostra dermis, malgrat les baixes temperatures. Provoquen cremades en els casos més greus i acceleren de manera silenciosa el procés d’envelliment prematur de la pell. Ho veiem sobretot quan anem a la neu, però encara hi ha més. Descobreix les claus de la protecció solar a l’hivern i cuida molt del seu benestar.

El sol i el fred

Com adverteix Isdin, la intensitat i el temps d’exposició són claus per a valorar el mal produït pels raigs solars. És fonamental recordar que sobre el factor temps, hem d’evitar l’exposició prolongada i la incidència en les hores centrals del dia.

Però… I la intensitat? Aquesta es regula per les característiques del mitjà, la latitud (la distància del nostre punt amb el meridià) i l’altitud (és a dir, l’altura). Així, els raigs ultraviolats guanyen incidència a mesura que guanyem altura, en concret, cada 300 metres augmenten un 4% els nivells de radiació solar. En concret, la neu reflecteix el 85% dels raigs ultraviolats, multiplicant exponencialment la seva incidència a la dermis. A més, les baixes temperatures provoquen la deshidratació cutània, un aspecte que tendeixen a empitjorar les ratxes de vent.

Per a protegir-nos correctament dels raigs de sol, no ens podem oblidar d’unes ulleres graduades tipus màscara, en concret aquelles de cristalls polaritzats perquè minimitzen els enlluernaments.

Foto: GETTY IMAGES

Hemeroteca

Tweets recents

Share This