Protecció de les plantes a l’hivern: consells pràctics per garantir la seva supervivència

EVA REMOLINA / AMIC – 21/1/2024

Amb l’arribada de l’hivern, les temperatures baixes i les condicions climàtiques adverses poden posar a prova la resistència de les nostres plantes. Protegir-les adequadament és fonamental per assegurar la seva supervivència i mantenir un jardí saludable i vistós. Cal recordar que cada planta pot tenir necessitats específiques, així que adapteu les vostres tècniques de protecció a les característiques de cada espècie. Amb una planificació adequada, podeu gaudir d’un jardí radiant durant tot l’any.

Cobertura i mulching:
Un dels aspectes més importants per protegir les plantes és proporcionar-los una bona capa de mulch. Aquesta capa ajuda a retenir la humitat del sòl, evita les fluctuacions extremes de temperatura i actua com a aïllant natural. Podeu utilitzar palla, fusta triturada o fulles caigudes com a material de mulching. Assegureu-vos de mantenir una capa uniforme al voltant de les plantes sense cobrir completament els troncs.

Protegir les plantes
Embolicar les plantes amb teixit protector és una pràctica comuna per evitar els danys causats pel fred extrem. Feu servir teixits lleugers i permeables a l’aire que permetin la transpiració de les plantes. Aquesta tècnica és especialment útil per a plantes delicades com les roses, els arbres de cítrics o les plantes mediterrànies que podrien patir més en condicions hivernals.

Regulació de l’aigua:
Ajusteu els hàbits d’aigua durant l’hivern per evitar el congelament excessiu del sòl i les arrels. Reduïu la freqüència d’irrigació, però assegureu-vos de donar prou aigua per mantenir les plantes hidratades. Un sòl massa sec pot augmentar els danys causats pel fred.

Protecció contra el vent:
El vent fort pot ser devastador per a moltes plantes, especialment les més altes i fràgils. Col·loqueu barreres físiques, com ara pantalles de tela o tanques, per protegir les plantes del vent quan sigui fort i evitar que les fulles s’assequin o es trenquin.

Poda adequada:
Realitzeu les podes necessàries abans de l’arribada de l’hivern. Elimineu les branques mortes o malaltes per promoure un creixement saludable i reduir els punts vulnerables als danys provocats pel gel.

Foto: GETTY IMAGES

Hemeroteca

Tweets recents

Share This