El cacauet: un aliment petit però amb grans beneficis per a la salut

EVA REMOLINA / AMIC – 20/1/2024

Els cacauets són petits tresors alimentaris que no només són deliciosos sinó que també ofereixen una gamma impressionant de beneficis per a la salut. Aquests llegums, tot i la seva petitesa, estan carregats de nutrients essencials com les proteïnes, greixos saludables, vitamines i minerals. Contenen àcid fòlic, niacina, tiamina, riboflavina, vitamina E, calci, magnesi, fòsfor, i potassi, entre altres. Aquesta combinació de nutrients fa dels cacauets un aliment complet que pot contribuir al funcionament òptim del nostre cos.

1. Beneficis per al Cor:
Els cacauets contenen àcids grassos omega-3, àcids oleics i altres greixos saludables que ajuden al cor a mantenir-se saludable. Els estudis han suggerit que el consum regular de fruits secs com els cacauets pot ajudar a reduir els nivells de colesterol LDL (el “dolent”) i augmentar el colesterol HDL (el “bo”), reduint així el risc de malalties cardíaques.

2. Antioxidants i Propietats Antiinflamatòries:
Els cacauets contenen antioxidants com la vitamina E i resveratrol, que combaten els radicals lliures i reduieixen l’estrès oxidatiu al cos. Això pot tenir beneficis antiinflamatoris, ajudant a prevenir malalties cròniques relacionades amb la inflamació.

3. Control del Pes:
Contràriament a la creença popular, els cacauets poden ser una ajuda en la gestió del pes. Les seves fibres, proteïnes i greixos saludables ajuden a mantenir una sensació de sacietat, reduint així la probabilitat de picar entre hores i ajudant en la pèrdua de pes.

4. Suport per al Sistema Nerviós:
Els cacauets contenen nutrients com el magnesi i el zinc, que són essencials per al funcionament saludable del sistema nerviós. Aquests minerals poden ajudar a reduir l’estrès i millorar la qualitat del son, contribuint al benestar general.

5. Beneficis per a la Pell:
La presència de vitamina E i altres antioxidants als cacauets ajuden a mantenir la pell saludable, prevenint el dany causat pels radicals lliures i col·laborant en la producció de col·lagen.

Foto: GETTY IMAGES

Hemeroteca

Tweets recents

Share This