El vesc: una planta encantadora amb tradicions místiques

EVA REMOLINA / AMIC – 24/12/2023

El vesc, és una planta hemiparàsita, és a dir, una de les poques espècies que creixen sobre altres arbres per obtenir nutrients, especialment a través de les branques, tot i que no causa danys a l’arbre amfitrió i és considerat més un convidat que no pas un paràsit. Les seves fulles són verdes brillants i les seves flors, són petites, de color blanc o groc.

Una tradició peculiar associada amb el vesc és la creença que si us trobeu sota aquesta planta, us heu de fer un petó. Aquesta pràctica ha estat transmesa de generació en generació, i hi ha diverses explicacions i llegendes que ho asseguren.

Una de les llegendes més comunes sosté que el vesc és un símbol d’amor i bona sort. Sota la seva presència, es creu que intercanviar un petó amb la teva parella o estimat, pot portar amor i felicitat a la relació. Algunes cultures també consideren que fer un petó sota el vesc és una manera de cridar l’atenció de l’esperit de la planta i demanar benediccions per al futur.

Més enllà de les tradicions romàntiques, el vesc també té una importància cultural en algunes societats, ja que en diverses festivitats o celebracions especials, es poden veure branques de vesc utilitzades com a decoració, simbolitzant l’amor i la connexió entre les persones.

Foto: GETTY IMAGES

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This