Activitats solidàries per a dur a terme aquestes festes

EVA REMOLINA / AMIC – 6/12/2023

La solidaritat no té límits i hi ha moltes maneres diferents de contribuir al benestar dels altres durant tot l’any, però especialment a Nadal. Escull una activitat solidària que puguis realitzar per ajudar els altres i difon la felicitat i la generositat. Aquí tens algunes idees:

Donar a organitzacions benèfiques: Contribueix amb diners o béns materials a organitzacions benèfiques que ajudin aquells que més ho necessiten.

Participar en campanyes de recollida d’aliments: Moltes organitzacions duen a terme campanyes per recollir aliments no peribles. Pots donar aliments o col·laborar en la recollida.

Voluntariat en menjadors socials: Ofereix el teu temps com a voluntari en menjadors socials o altres programes d’alimentació que proporcionin menjars als necessitats.

Recollir joguines per a nens necessitats: Participa en campanyes de recollida de joguines per a nens que no poden permetre’s tenir-ne.

Esdeveniments sense ànim de lucre o solidaris: Busca esdeveniments a la teva àrea, com poden ser curses, maratons o altres activitats esportives, i recapta fons per a causes solidàries.

Visitar residents en centres de la tercera edat: Moltes persones grans passen les festes sols. Organitza visites a residents en centres de la tercera edat per compartir temps i alegria.

Enviar cartes a soldats o persones malaltes: Escriu cartes d’agraïment i ànims a soldats destinats a l’estranger o a persones que estiguin lluitant contra malalties.

Realitzar actes de generositat anònims: Fes petits actes de generositat anònims, com deixar diners per a un cafè a algú, ajudar a algú amb les compres, o fer altres actes sense esperar res a canvi.

Fira de voluntariat: Moltes comunitats organitzen fires de voluntariat durant Nadal. Aprofita per conèixer organitzacions locals i veure com pots ajudar.

Organitzar un esdeveniment solidari: Organitza un esdeveniment com una recollida de fons, una subhasta, o una jornada de conscienciació per recaptar diners per a una causa benèfica.

Foto: GETTY IMAGES

Hemeroteca

Tweets recents

Share This