El Baix Gaià ja compta amb un grup de la iniciativa ‘Adolescència lliure de mòbils’

REDACCIÓ – Torredembarra, 5/12/2023

La iniciativa Adolescència lliure de mòbils neix a partir de la inquietud de les famílies sobre l’ús creixent dels telèfons intel·ligents en els nostres infants i adolescents i com els afecta en el seu creixement i el Baix Gaià no n’és una excepció. El passat 6 de novembre es va crear el grup del Baix Gaià, que es comunica a través de Telegram, i que compta amb tres delegades que coordinen i gestionen les accions. Es tracta d’una iniciativa ciutadana, que neix des del malestar popular, i que no te enfoc polític ni institucional.

El grup del Baix Gaià durà a terme accions enfocades tant als centres educatius com a les famílies a través de les AMPA/AFA dels dits centres: l’enfoc de la iniciativa és treballar des de les famílies i en col·laboració amb escoles i instituts i altres centres formatius.

Ja s’han coordinat dues d’accions des de l’organització general de la iniciativa per tal de crear consciència i sensibilitzar mares i pares de les conseqüències de tenir un mòbil a edats prematures. Aquestes accions s’han replicat als municipis del Baix Gaià gràcies al grup de la subcomarca.

La primera acció es va dur a finals de desembre, coincidint amb el Black Friday, quan un grup de persones del grup va penjar cartells en llocs estratègics dels municipis com escoles, instituts i alguns comerços que s’han adherit a la iniciativa.

La segona acció ha estat l’enviament d’una enquesta elaborada pel grup general de Catalunya als centres educatius i AFA/AMPAS del Baix Gaià per tal de conèixer l’opinió de les famílies i recollir dades per fer un diagnòstics sobre la realitat del nostre territori un cop s’obtinguin els resultats en totes les comarques.

Properament el grup Adolescència lliure de mòbils Baix Gaià durà a terme la seva primera reunió presencial, on s’establiran objectius, calendari i comissions de treball.

Si voleu contactar-hi escriviu un correu a adolescencialliuredemobils@gmail.com o es pot entrar al grup de telegram “Baix Gaià. Adolescència Lliure de Mòbils”.

El moviment vol convidar les famílies a reflexionar i engegar un debat col·lectiu sobre aquest tema amb l’objectiu d’emprendre accions per promoure la sensibilització i fer propostes encaminades a fomentar un ús responsable i adequat dels dispositius. La iniciativa, que es va crear al Poblenou (Barcelona) i ja compta amb més de 10.000 persones inscrites, s’organitza per grups territorials que estan coordinats per persones delegades, que formen part del grup a nivell de Catalunya.

Foto: L’ús dels mòbils entre els joves cada cop genera més controvèrsia. / GETTY IMAGES

Hemeroteca

Tweets recents

Share This