Quines haurien de ser les prioritats en una parella perquè funcioni

EVA REMOLINA / AMIC – 18/11/2023

Les prioritats en una parella són fonamentals per a construir una relació saludable i satisfactòria. És important que cada membre de la parella tingui clar quines són les seves necessitats i expectatives, i que treballin junts per a crear un entorn que afavoreixi el creixement mutu i la felicitat compartida.

En primer lloc, la comunicació és clau. Una parella ha de ser capaç de parlar obertament sobre els seus sentiments, inquietuds i desitjos. La comunicació efectiva estableix les bases per a la comprensió mútua i per a resoldre els conflictes de manera saludable. És crucial escoltar amb empatia i expressar-se amb respecte per a construir una connexió emocional més profunda.

La confiança també és un pilar fonamental. Cada persona en la relació ha de confiar en l’altre i sentir-se segura emocionalment. La confiança es construeix amb el temps, la coherència en les accions i la transparència. S’ha de ser honest i estar disposat a ser vulnerables, compartint les alegries i les preocupacions sense por de ser jutjats.

La gestió del temps és una altra prioritat essencial. Amb les vides ocupades d’avui en dia, és fàcil deixar de banda la parella. Establir temps de qualitat junts, sigui amb una cita regular o simplement passant temps de qualitat sense distraccions, és crucial per a mantenir la connexió i la intimitat.

El suport mutu reforça la relació. És convenient estar-hi l’un per a l’altre en tots els moments, i no només en els agradables. Això implica ser un suport emocional, animant i celebrant els èxits de l’altre, així com oferint suport quan les coses es tornen difícils. La comprensió i l’empatia són claus per a construir una base de suport sòlida.

La creació d’objectius i projectes compartits també és important. Establir metes conjuntes i treballar en aquesta direcció com a parella, pot crear un sentit de propòsit i unió. Això pot ser tan simple com planificar un viatge junts o establir objectius a llarg termini, com ara comprar una casa o formar una família.

Foto: GETTY IMAGES

Hemeroteca

Tweets recents

Share This