Tenir una mascota: beneficis per a la gent gran

EVA REMOLINA / AMIC – 14/10/223

Tenir una mascota requereix temps, esforç i recursos, i per això és essencial triar una mascota que s’adapti al nostre estil de vida, per tal de poder garantir una cura adequada. Però, d’altra banda, els avantatges que ens proporciona un animal són diverses, molt més en el cas de la gent gran. Veiem els més destacats:

1. Companyia emocional: Les mascotes, com gossos i gats, poden proporcionar una companyia constant i una font de suport emocional. Això pot ajudar a combatre la solitud i la depressió, que poden ser problemes comuns entre les persones grans.

2. Augment de l’activitat física: Tenir una mascota implica responsabilitats com alimentar-la, passejar-la i jugar amb ella. Això pot motivar les persones grans a ser més actives físicament, ja que han de sortir i fer exercici amb la seva mascota.

3. Sentiment de propòsit: Cuidar d’una mascota pot donar sentit i propòsit a la vida de les persones grans. Tenir cura d’un animal de companyia pot ser una responsabilitat gratificant i fer que se sentin necessaris i estimats.

4. Reducció de l’estrès: Les interaccions amb les mascotes poden ajudar a reduir els nivells d’estrès i ansietat. Acariciar un gat o un gos pot tenir un efecte calmant i alleujar les preocupacions.

5. Millora de la salut mental: Està demostrat que tenir una mascota pot millorar la salut mental de les persones grans, incloent-hi l’augment de l’estat d’ànim i la disminució de la sensació de solitud.

6. Oportunitat de socialitzar: Sortir a passejar amb una mascota pot crear oportunitats per conèixer altres persones i socialitzar. Això és particularment important per a les persones grans que poden tenir una xarxa social limitada.

7. Rutina i estructura: Tenir una mascota implica una rutina diària i proporciona estructura als dies de les persones grans. Aquesta rutina pot ser beneficiosa per a la salut física i mental.

Foto: GETTY IMAGES

Hemeroteca

Tweets recents

Share This