Banyera o dutxa? principals avantatges i inconvenients de cada una

EVA REMOLINA / AMIC – 30/9/2023

L’elecció entre una banyera i una dutxa depèn molt de les preferències personals, les necessitats individuals i les limitacions d’espai. Veiem quina és la llista d’avantatges i inconvenients de cada sistema per tal d’ajudar-te a prendre una bona decisió quan et plantegis realitzar una reforma integral del teu quarto de bany:

Els principals avantatges de la banyera:

– Les banyeres són ideals per a relaxar-se. Pots gaudir d’un bany calent amb sals o bombolles per a alleujar l’estrès i relaxar els músculs.

– Les banyeres solen ser més versàtils i adequades per a nens petits i mascotes. Pots omplir la banyera amb una profunditat segura per a banyar als nens.

– És molt útil per a rentar objectes grans, com poden ser catifes, cortines o edredons.

– En algunes zones, tenir una banyera en el bany principal pot augmentar el valor de revenda d’una casa.

Els inconvenients:

– Les banyeres solen requerir una gran quantitat d’aigua per a omplir-se, la qual cosa pot resultar en un consum d’aigua significatiu.

– Prendre un bany porta més temps que fer una dutxa ràpida, la qual cosa pot ser un inconvenient si tens pressa.

– Les banyeres ocupen molt espai, pel que no són recomanables en banys petits.

La dutxa per tant, planteja una major eficiència d’aigua, una economia del tems emprat i un estalvi d’espai, però a més, són molt més accessibles per a persones amb mobilitat reduïda, ja que no requereixen pujar i baixar d’una banyera.

En última instància, l’elecció entre una banyera i una dutxa dependrà de cada un, com dèiem a l’inici. Això no obstant, tenir totes dues opcions en el bany (o diversos banys),  sempre que l’espai ho permeti, t’oferirà versatilitat per a diferents situacions.

Foto: GETTY IMAGES

Hemeroteca

Tweets recents

Share This