Quin nom poso al meu nadó?

EVA REMOLINA / AMIC – 24/9/2023

Emma, Júlia, Martina, Sofia, Valentina, Maria o Carla són alguns dels noms de nenes més populars dels últims anys. En el cas dels nens, els més nombrosos són: Nil, Martí, Biel, Marc, Leo, Pol, Arnau o Hugo. Escollir el nom dels nostres fills és una decisió molt important i cal pensar amb calma, perquè els acompanyarà i marcarà de per vida. Aquests són alguns dels consells que cal considerar abans de triar el definitiu:

Significat i simbolisme: Investigueu el significat i el simbolisme dels noms que us agradin. Hi ha força pares que trien un nom amb un significat especial per a ells o per la família.

Pronunciació i escriptura: Assegureu-vos que el nom no sigui molt complicat de pronunciar i escriure pels altres, ja que pot ser que el/la nen/a es passi la seva vida repetint i lletrejant el seu nom.

Combinació amb el cognom: Penseu com sonarà el nom quan es combini amb el cognom de la família. Verifiqueuue que la combinació sigui agradable i harmònica.

Tradició i cultura: Potser voleu triar un nom que tingui arrels en la vostra pròpia cultura o herència familiar. Investigueu noms tradicionalseu pot ser una bona opció.

Popularitat: Decidiu si preferiu un nom més comú o un altre més original. Heu de tenir en compte que els noms molt populars seran compartits amb altres nens a l’escola.

Consell de familiars i amics: Parleu amb amics i familiars de les vostres opcions de noms. Poden oferir-nos opinions i suggeriments útils. Preneu-los com a indicadors, però mai deixeu que siguin decisius. Sempre sou vosaltres qui teniu l’última paraula.

Eviteu noms problemàtics: Assegureu-vos de no triar un nom que pugui provocar burles a l’escola o la societat, per molt que us agradi.

Penseu en el futur: Imagineu com serà el nom quan el/la vostre/a fill/a sigui adult/a. ¿És adequat aquest nom a totes les etapes de la seva vida?

En última instància, confieu en el vostre instint i trieu un nom que us faci feliços i que sentiu que encaixa bé amb el/la nen/a.

Recordeu que escollir un nom sempre és una decisió personal i única.

Foto; GETTY IMAGES

Hemeroteca

Tweets recents

Share This