Consells per tal de prevenir les Intoxicacions Alimentàries a l’estiu

EVA REMOLINA / AMIC – 27/8/2023

Mentre gaudim de l’estiu i les seves activitats, és essencial ser conscients dels riscos associats a les intoxicacions alimentàries. Mitjançant una manipulació i emmagatzemament adequats dels aliments, així com una correcta atenció als hàbits d’higiene personals, podem gaudir d’un estiu saludable i lliure de malalties provocades per aliments en mal estat. La prevenció és la clau. Per això et facilitem alguns dels consells a seguir per a gaudir plenament d’aquesta meravellosa estació.

Assegura’t de rentar-te les mans amb sabó i aigua tèbia durant almenys 20 segons abans de manipular els aliments.

Rentar bé les fruites i les verdures fresques sota aigua corrent pot eliminar part de la contaminació superficial.

Emmagatzemament Adequat: Mantingues els aliments crus separats dels cuits per tal d’evitar la contaminació creuada. Empra sempre recipients hermètics per emmagatzemar els aliments dins la nevera.

Coccions Adequades: Assegura’t que els aliments arribin a una temperatura segura interna mitjançant una cocció adequada. Utilitza un termòmetre per a aliments per poder verificar-ho.

Evita Aliments Peribles per l’efecte de la calor: Evita deixar aliments com la carn, els ous i els productes lactis fora del frigorífic durant un temps prolongat.

Procura mantenir-te hidratat i assegura’t que l’aigua que beus provingui d’una font segura.

Foto: GETTY IMAGES

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This