Remeis casolans per alleugerir les picades de mosquit

EVA REMOLINA / AMIC – 5/8/2023

Els mosquits són insectes molestos que poden fer que els nostres estius siguin menys plaents. Les picades de mosquit poden causar picor, inflor i, en alguns casos, irritació en la pell. Si vols alleujar les molèsties provocades per les picades dels mosquits de manera natural, hi ha diversos remeis casolans que pots provar. Aquí et presentem algunes opcions efectives, ja que totes tenen propietats antiinflamatòries i calmants per a la pell. Només cal que amaris una bola de cotó amb la solució, i l’apliquis sobre la picada.

– Gel d’àloe vera. Pots aplicar una petita quantitat directament sobre la picada, i anar repetint diverses vegades durant el dia.

– Te verd: Prepara una bossa de te verd, deixa-la refredar, i aplica la bossa sobre la picada durant uns minuts.

– Bicarbonat de sodi: Fes una pasta amb bicarbonat de sodi i aigua.

– Vinagre de sidra de poma: Aplica’l directament per alleujar la irritació.

– Llimona: El suc de llimona també pot ser molt útil.

– Oli d’arbre de te: L’oli essencial d’arbre de te té propietats antiinflamatòries i antibacterianes. Barreja una gota d’aquest oli amb un oli portador, com per exemple, l’oli d’ametlla dolça.

– Mel i cúrcuma: Fes una pasta amb aquests dos ingredients i aplica-la per reduir la inflor i la picor. La cúrcuma també té propietats antiinflamatòries que poden ser beneficioses per a la pell irritada.

– Gel de calèndula: És conegut per les seves propietats antiinflamatòries i cicatritzants.

Si tens una reacció al·lèrgica greu, o si les picades de mosquit s’infecten, és important que demanis hora al metge.

Foto: GETTY IMAGES

Hemeroteca

Tweets recents

Share This