Com saber si una síndria és bona

EVA REMOLINA / AMIC – 30/7/2023

Saber si una síndria és bona no és una tasca fàcil, ja que són mols els factors que has de tenir en compte per assegurar-te que la fruita està madura i saborosa. Això no obstant, aquests són alguns consells que t’ajudaran en la tria:

1. Busca les taques grogues: Una síndria madura sol tenir taques grogues a la seva pell, la qual cosa indica que ha passat temps exposada al sol i ha desenvolupat sucres naturals.

2. Toca-la: La síndria ha de ser ferma al tacte i no cedir massa sota la pressió de la teva mà. Evita les síndries que estiguin massa toves, ja que poden indicar que està passada o fins i tot en mal estat.

3. Pes: Agafa la síndria i valora el seu pes. Una síndria dolça i sucosa sol ser més pesada, pel fet que conté més aigua. No obstant això, no es tracta d’una regla definitiva, perquè el pes pot variar segons la mida i la varietat de la síndria.

4. La síndria ha de tenir una pell brillant, sense malformacions. Busca una síndria amb una forma regular i uniforme. Evita aquelles que estiguin trencades o amb cicatrius importants, perquè això pot indicar que ha estat maltractada en la manipulació i el transport o que no està en bones condicions.

5. Dona-li una petita palmellada i sent el so. Si aquest és ressonant i sord, és probable que estigui madura. Si el so és agut o no ressona gaire, podria ser que encara no està prou madura.

6. Observa la base: Aquesta ha de ser de color groc o cremós, no verd, ja que això indica que no ha madurat completament.

7. Comprova les ratlles: Moltes síndries tenen una ratlla a la part exterior. La ratlla ha de ser de verda o negra i estar ben definida, indicant que la síndria està madura.

8. Olor: Si pots, olora la síndria. Una síndria madura sovint tindrà un aroma lleuger i dolç.

Escull una síndria segons el teu gust: Tingues en compte que hi ha diferents varietats de síndries amb gustos lleugerament diferents. Si t’agrada una síndria més dolça, potser les varietats com la “Sugar Baby” o la “Crimson Sweet” són una bona opció.

Foto: GETTY IMAGES

Hemeroteca

Tweets recents

Share This