Avantatges de decorar amb plantes artificials

EVA REMOLINA / AMIC – 25/6/2023

Les plantes artificials són rèpliques de plantes reals que estan dissenyades per a imitar la seva aparença i bellesa sense necessitat de mantenir-les vives. Aquestes plantes es creen utilitzant una varietat de materials, com a plàstic, seda, tela, escuma, polímers i altres elements que imiten les textures i colors naturals de les plantes.
Les plantes artificials s’han tornat populars per moltes raons, i és que són una alternativa a les plantes vives quan no es disposa de molt de temps per a la seva cura o quan no tenim el coneixement suficient per a saber cuidar-les. A més, les plantes artificials no requereixen reg, llum solar o poda, la qual cosa les fa ideals per a llocs on les condicions ambientals no són propícies per al creixement de les plantes naturals, com a oficines amb poca llum o àrees amb canvis extrems de temperatura.
Aquestes són unes altres dels molts avantatges que suposa decorar amb plantes artificials:

1. Durabilitat: A diferència de les plantes naturals, les plantes artificials no es marceixen ni moren. Mantindran el seu aspecte fresc i vibrant durant molt de temps, sense importar les condicions ambientals.

2. Al·lèrgies: Per a aquelles persones que sofreixen d’al·lèrgies o sensibilitats als al·lergògens de les plantes, les plantes artificials són una excel·lent alternativa. No alliberen pol·len ni desencadenen reaccions al·lèrgiques, la qual cosa les fa adequades per a qualsevol entorn.

3. Versatilitat: Les plantes artificials venen en una àmplia varietat de grandàries, formes i estils. Pots trobar opcions que s’adaptin a qualsevol mena de decoració i espai. A més, pots col·locar-les en àrees on les plantes reals no podrien sobreviure, com a habitacions sense llum natural o espais amb condicions ambientals extremes.

4. Cost: A llarg termini, les plantes artificials poden ser més econòmiques que les plantes reals. No requereixen despeses addicionals en aigua, fertilitzants o pesticides. A més, no hauràs de reemplaçar-les amb freqüència, ja que no envelleixen ni es marceixen.

5. Facilitat de canvi: Si t’agrada canviar la decoració amb regularitat, les plantes artificials et brinden la flexibilitat d’intercanviar-les o reubicar-les segons les teves preferències. No hauràs de preocupar-te per danyar les plantes o adaptar-les a noves condicions.

6. Resistència a plagues i malalties: Les plantes artificials no són susceptibles a plagues, malalties o condicions ambientals adverses, la qual cosa les fa una opció lliure de preocupacions en termes de manteniment i salut vegetal.

En el mercat es poden trobar plantes artificials de diferents tipus i grandàries, des de petites plantes d’interior fins a arbres grans per a decoració exterior. Algunes plantes artificials també venen amb tests o contenidors decoratius, la qual cosa les fa encara més realistes.
No obstant això, és important tenir en compte que les plantes artificials no proporcionen els mateixos beneficis que les plantes reals en termes de purificació de l’aire i regulació de la humitat. També poden acumular pols i requereixen una neteja regular per a mantenir la seva aparença.

Foto: GETTY IMAGES

Hemeroteca

Tweets recents

Share This