Què revisar abans de passar l’Inspecció Tècnica de Vehicles

EVA REMOLINA / AMIC – 20/5/2023 

La ITV (Inspecció Tècnica de Vehicles) és un procediment obligatori que es realitza periòdicament en molts països per a garantir que els vehicles compleixin amb els requisits de seguretat i emissions establerts per la llei. Durant la ITV, es fa una revisió exhaustiva de l’estat del vehicle per a comprovar que compleix amb les normes establertes.
Abans de passar la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) del teu cotxe, és important revisar els següents punts per a aconseguir que el nostre automòbil passi sense problemes aquest control:

Documentació: Assegura’t de tenir tots els documents necessaris que ens podran requerir com el permís de circulació i la fitxa tècnica.

Llums: Verifica que totes les llums funcionin correctament, incloent-hi els fars davanters, les llums posteriors, els intermitents, les llums de frenada i les de la matrícula.

Rodes: Comprova l’estat dels pneumàtics, assegurant-te que la profunditat de les ranures sigui superior a 1,6 mm (el mínim requerit per la llei) i que no hi hagi talls, esquerdes o deformacions importants.

Frens: Assegura’t que aquests responen correctament i que les pastilles i discos estiguin en bon estat. Si escoltes sorolls estranys en frenar o notes vibracions, és recomanable que els revisis abans de la ITV.

Emissions: Si el teu cotxe té motor de combustió, verifica que els nivells d’emissions estiguin dins dels límits permesos. Si és necessari, pots realitzar una revisió prèvia per a assegurar-te que el teu cotxe compleix amb els estàndards establerts.

Suspensió i direcció: Comprova que la suspensió no presenta fuites o desgast excessiu i que la direcció funcioni correctament, sense folgances.

Eixugaparabrisa i netejaparabrisa: revisa que es trobin en bon estat i que les escombretes netegin correctament. A més, verifica que el sistema de netejaparabrisa funcioni correctament i que el dipòsit estigui ple.

Cinturons de seguretat: Verifica que els cinturons cordin i descordin correctament.

Elements addicionals: No pots deixar de parar esment a aquesta mena d’accessoris, com els para-xocs, les plaques de matrícula, els retrovisors, els alçavidres elèctrics, etc., per a assegurar-te que estiguin en bon estat i funcionin correctament.

Recorda que aquests punts són només una guia general i que poden variar segons les regulacions específiques de cada país o regió. Si tens dubtes, és recomanable consultar el manual d’usuari del teu cotxe o buscar informació actualitzada sobre els requisits de la ITV en la teva àrea.

Foto: GETTY IMAGES

Hemeroteca

Tweets recents

Share This