Com refredar begudes ràpidament

EVA REMOLINA/ AMIC – 29/4/2023

Refredar begudes ràpidament pot ser una tasca desafiadora, especialment si tens pressa o si tens convidats i necessites refredar una gran quantitat de begudes de manera eficient. Afortunadament, existeixen algunes tècniques simples que pots utilitzar per a refredar-les en el menor temps possible. A continuació, et presentem algunes idees que podrien funcionar-te:

– Embolicar la beguda en una tovallola de paper o un drap net i mullar-la amb aigua freda. Després, col·loca-la en el congelador durant uns 15-20 minuts i estarà prou freda per a beure.

– Col·locar les begudes en un recipient gran amb gel, aigua i sal. La sal redueix el punt de congelació de l’aigua i provoca que l’aigua i el gel es refredin encara més. Sens dubte és un dels mètodes més efectius i ràpids. En introduir les begudes només hauràs d’esperar uns 5 minuts aproximadament i es quedaran a -10 °C. Tingues en compte que com menys ampolles o llaunes fiquis, més ràpid es refredaran. Aquest fenomen succeeix per una reacció química, ja que la sal necessita calor per a poder dissoldre’s i l’adquireix de les llaunes o ampolles, fent que el fred del gel passi de forma més ràpida a la galleda.

-Usar gel sec: Pots embolicar la beguda en una tovallola de paper o un drap net per a després col·locar-les en un recipient més gran amb gel sec. El gel sec és molt més fred que el gel habitual, i la seva gasificació accelerada absorbeix la calor més ràpida. És important tenir en compte que el gel sec pot ser perillós si es manipula incorrectament o si es toca amb les mans, així que assegura’t de llegir les instruccions de seguretat abans d’utilitzar-ho.

Encara que no és molt freqüent tenir-ho a casa, pot fabricar-se fàcilment.

– Usar un refrigerador de begudes, que és un dispositiu elèctric o a bateria que és capaç de refredar una beguda en tan sols uns minuts. Els refrigeradors de begudes solen ser portàtils, fent-los ideals per a portar-los amb tu en un pícnic o una festa a l’aire lliure.

– De la forma tradicional: el més simple i comú és omplir una cubeta o recipient gran amb gel i aigua freda, i submergir les begudes en ella durant uns 20-30 minuts. Assegura’t que les begudes estiguin ben cobertes d’aigua i gel perquè es refredin de manera uniforme.

– Un altre truc per a refredar begudes ràpidament és barrejar alcohol i aigua a parts iguals, i després col·locar les begudes en la mescla. L’alcohol té un punt de congelació més baix que l’aigua, cosa que significa que la mescla es refredarà molt més ràpid.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This