Com podem reciclar a casa

EVA REMOLINA / AMIC – 26/3/2023

La gestió adequada de les deixalles en la llar és important per a mantenir un ambient net i saludable, estalviar una mica de diners i preservar els recursos naturals del planeta. Reciclar no és difícil si es té clar com fer-ho, i pot arribar a ser fins i tot, una tasca divertida. Només amb uns petits gestos, podem desfer-nos de les sobres a casa i contribuir a la cura del medi ambient:

1. Reduir la quantitat de residus: Una de les millors maneres de desfer-se de les deixalles és reduir la quantitat que generem. Per tant, és necessari que a l’hora de comprar els productes, triem aquells que tenen un menor nombre d’envasos o decantar-nos pels envasos que es puguin reutilitzar, en lloc d’adquirir productes d’un sol ús. Poden resultar una mica més cars en un principi, però a la llarga, suposen una bona inversió.

2. Compostar les restes de menjar: En lloc de llençar les restes orgàniques a les escombraries, es poden compostar per a produir un fertilitzant natural que es pot utilitzar al jardí o en les plantes d’interior. Per a fer-ho, es pot fer servir un contenidor de compost o simplement crear una pila al jardí. A més, en moltes ocasions no hem de gastar diners per a comprar contenidors, ja que alguns ajuntaments presten aquest servei gratuït als seus habitants. Informa’t si és el teu cas.

3. Reciclar: El reciclatge és una de les millors maneres de desfer-se de les deixalles. Es poden reciclar llaunes, ampolles de plàstic, paper, cartó, vidre i molts altres materials. És important separar els materials reciclables dels no reciclables i col·locar-los en els contenidors apropiats.

4. Reutilitzar objectes: Molts objectes que normalment es llencen, poden ser reutilitzats per a altres fins. Per exemple, els flascons de vidre poden ser reutilitzats per a emmagatzemar aliments secs (espècies, cereals o pasta), podem usar-los com a base per a fer veles casolanes, o per a guardar petits objectes com llapis, maquillatge…, amb les bosses de paper es poden fer treballs manuals o embolicar regals, etc.

5. Donar objectes: En lloc de llençar allò que no utilitzem, es pot donar a organitzacions benèfiques o vendre’s en pàgines de segona mà com poden ser Vinted o Wallapop perquè algú més li pugui donar un nou ús, i de pas, poder recuperar una mica de diners.

Foto: GETTY IMAGES

Hemeroteca

Tweets recents

Share This