Consells per a aprofitar les rebaixes

EVA REMOLINA / AMIC – 15/1/2023

Les rebaixes al nostre país després del període nadalenc, comencen des del mateix 6 de gener a mitjanit. Malgrat l’encariment de preus deguts a la Guerra d’Ucraïna i a la inflació (l’any ha tancat amb un 6,8% a Espanya i un 6,4% a Catalunya), els espanyols es deixaran uns 90 euros de mitjana en compres aquests dies. Des de l’OCU (Organització de Consumidors i Usuaris) ens donen alguns consells que hauríem de seguir per a aprofitar millor aquestes rebaixes i no malbaratar de forma innecessària.

  1. El primer d’ells seria confeccionar una llista amb tot el que necessitem realment, per a evitar les compres compulsives.
  2. Marcar-se un pressupost màxim i intentar no sobrepassar-lo.
  3. Guardar el tiquet de compra, necessari per a poder procedir a la devolució si hi ha algun problema.
  4. Informar-nos del funcionament del reemborsament: si serà en efectiu o mitjançant un val intercanviable en futures compres.
  5. Comparar el preu del producte en diferents botigues. La llei obliga al fet que en l’etiquetatge del producte consti el preu anterior i el nou, o com a mínim, el % de descompte que s’ha aplicat. En moltes ocasions, el venedor infla el preu dies abans perquè sembli que el descompte és major del real. Per tant, seria aconsellable saber el preu original per a guiar-nos.
  6. Les compres realitzades en internet han de tenir les mateixes garanties que les realitzades de manera presencial. Quant al tema de les devolucions, es disposarà de 14 dies.
  7. La qualitat no pot veure’s minvada pel fet d’estar l’article rebaixat, sinó que ha de ser exactament el mateix producte i haver estat com a mínim un mes a la venda amb la seva oferta general. No val, per tant, treure producte guardat i confeccionat especialment per a aquests dies.
  8. S’han de comprar productes als quals realment donarem una utilitat. De res val que el seu preu sigui molt bo, si a penes ho farem servir o passarà de moda en pocs dies. Per això, s’aconsella que optem per peces bàsiques i atemporals. 9. En la mesura que sigui possible, és millor emprovar-se la roba abans de comprar. Amb això evitarem moltes devolucions.

Foto: GETTY IMAGES

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This