Lents de contacte: consells que has de seguir per a cuidar els teus ulls i evitar lesions

BELLEZA ACTIVA.COM – 31/12/2022

Ai, les lents de contacte! Quin gran invent per a totes les que no volem utilitzar les ulleres en el nostre dia a dia. O, simplement, quan tenim algun esdeveniment important i volem desprendre’ns d’aquest complement – tan necessari – com són les ulleres.

La veritat és que les lents de contacte són una alternativa que fa servir molta gent, però que, sigui per mandra o per distracció, s’usen de manera inadequada… I això pot provocar lesions en els ulls. Avui parlarem de bones pràctiques perquè els teus ulls no pateixin amb les lents de contacte!

Consells per a l’ús de lents de contacte

Primer de tot, hem de recordar-te que les lents de contacte estan en contacte directe amb els ulls, així que no et prenguis cap pas a la lleugera. És molt important per a la teva salut!

  1. HIGIENE. Ho posem en majúscules perquè és el pas més important. Sempre que hagis de manipular les lents de contacte, és essencial que et rentis les mans correctament. També que les assequis. Pensa que les mans van acumulant bacteris i brutícia durant el dia, sense adonar-nos-en. I, en tocar les lents de contacte, podem fer que aquests bacteris acabin en els ulls, creant una infecció. Així que, ja ho saps, a rentar-se les mans!
  2. En posar-te les lents de contacte. Treu la lent de contacte de l’estoig i col·loca-la en el dit índex, assegurant-te que està del dret. Un truc… sabràs que està ben col·locada si té forma de bol. Mentre que una forma de «V» amb els cantons que s’obren cap a fora indicarà que la lent està del revés. Després de comprovar si està ben col·locada, amb ajuda dels dits, manté les parpelles obertes i introdueix la lent de contacte en l’ull. Una vegada col·locada, parpelleja amb suavitat.
  3. Per a llevar-te-les. Amb ajuda dels dits subjecta les parpelles, llisca la lent de contacte cap avall, a la part blanca de l’ull. Allà pessiga la lent de contacte molt suaument amb els dits polze i índex, i retira-la de l’ull.

Més consells: higiene de les lents de contacte

– Mai netegis les lents de contacte, ni l’estoig amb aigua corrent, sempre amb solució única.

– Cada vegada que et llevis les lents de contacte, neteja-les. Posa-les en el palmell de la teva mà, i tira-li solució única i (amb les mans netes!) frega cada cara. Després aclareix-les amb el líquid també.

– Deixa que els teus ulls descansin. No les usis més de 8 hores seguides, i evita usar-les durant 8 o 10 hores després de llevar-te-les. Mentre no les fas servir, deixa-les desinfectant-se en l’estoig en remull amb la solució única.

– Neteja l’estoig! El moment ideal és quan estàs usant les lents de contacte. Esbandeix el porta-lents amb solució única i que s’assequi a l’aire.

Sobretot, cuida sempre bé dels teus ulls. Si notes qualsevol molèstia, no utilitzis les lents de contacte i visita un oftalmòleg per a evitar lesions.

Foto: PIXABAY

Hemeroteca

Tweets recents

Share This