Trucs per a estalviar benzina

EVA REMOLINA / AMIC – 17/12/2022

Durant el 2022 hem anat veient com el preu del carburant ha anat pujant dia a dia. En les últimes setmanes, la pujada ens està donant una treva, però encara el seu cost està molt lluny del que tenia abans de l’inici de la guerra entre Rússia i Ucraïna.

Afortunadament, hi ha alguns trucs que podem fer tant en el moment de la conducció, com en el moment del proveïment de carburant i que poden ajudar-nos a reduir el consum i que es noti en la nostra butxaca. Són aquests:

– Els canvis de marxa han de realitzar-se quan el motor està entre 2000 i 2500 revolucions per minut en el cas dels automòbils de gasolina i entre 1500 i 2000 en els de dièsel.

– Mantenir la velocitat constant sempre que es pugui. Són els canvis bruscos com les frenades i les accelerades els que ens fan perdre més diners, per la qual cosa és millor circular entre els 90 i els 110 quilòmetres o connectar la velocitat de creuer de manera estable.

– Usar les marxes adequades en cada moment. Les marxes curtes (primera i segona) són les que més consumeixen.

– Altres aspectes que ens fan perdre molts diners són l’ús de la calefacció, l’aire condicionat, les càrregues excessives o la utilització de vaques o portaesquís, així com baixar les finestres, perquè entre d’altres coses, exerceixen major resistència a l’aire.

En el moment de proveir-se de benzina, també hem d’anar amb compte:

– S’aconsella no esgotar el dipòsit, ja que quan hi ha poca gasolina s’acumula més aire i fa que la gasolina, s’evapori.

– El millor moment per a fer provisió de benzina és a primera hora del matí, que és quan el carburant està més fred i dens i entra més quantitat de benzina.

Foto: GETTY IMAGES

Hemeroteca

Tweets recents

Share This