Triar una bona cafetera

EVA REMOLINA / AMIC – 19/11/2022

L’aspecte més important que hem de tenir en compte a l’hora de comprar una cafetera és sens dubte la qualitat de la bomba d’aigua, ja que aquesta és l’encarregada de crear la pressió adequada, i segons sigui aquesta pressió, l’aroma i el sabor del cafè serà més o menys bo. Però no és l’únic a tenir en compte.

En el mercat hi ha actualment moltíssims models de cafetera, des de les més tradicionals i simples a les més complexes, pel que l’elecció dependrà dels gustos i les necessitats de cadascun:

– Les de filtre o també conegudes com a americanes o “melites” (per la marca que les va fer famoses a Espanya), és una cafetera econòmica, que dona com a resultat un cafè suau, recomanada per a aquells a qui no els agrada un sabor massa intens. Utilitzen un filtre que cal anar canviant puntualment. L’avantatge principal es que manté el cafè calent sempre que es mantingui endollada, i que permet obtindre una gran quantitat de tasses d’una sola vegada.

– Les italianes o moka: són resistents, senzilles d’emprar i econòmiques. Són de les cafeteres més lentes, però s’obté un cafè molt negre i intens.

– Les expresso: són les que donen un cafè més “professional” i similar al del bar o la cafeteria.

– Les de càpsules: unes de les més populars. Com a principal avantatge compten amb la rapidesa amb la qual s’aconsegueix el cafè, a més de la gran varietat d’opcions i sabors que permet. A més hi ha models que no sols subministren cafè, sinó que també pot beure’s cacau o infusions.

– Les superautomàtiques: el cafè té molt cos i sabor pel fet que molen el cafè en el moment i es pot ajustar la intensitat del cafè.

Tant les de càpsules, les expresso, com les automàtiques, poden trobar-se en una multitud de colors i amb tota classe d’acabats, per la qual cosa són a més molt boniques estèticament i s’integren perfectament amb la decoració.

Abans de comprar una cafetera tampoc hem d’oblidar-nos d’altres característiques, com la qualitat dels materials utilitzats (sent els més aconsellables l’acer inoxidable, el coure o el llautó), de la capacitat (si tenim prou amb una sola tassa o necessitem obtenir diversos cafès), de l’espai del qual disposem (les expresso solen tenir una gran grandària), dels accessoris amb els què venen (escalfador d’aigua o llet, mesurador i avís d’aigua, control de temperatura, etc.); o de la facilitat de neteja i manteniment, entre altres.

Foto: GETTY IMAGES

Hemeroteca

Tweets recents

Share This