Usos del vinagre de neteja

EVA REMOLINA / AMIC – 13/11/2022

El vinagre blanc ha estat utilitzat des de fa molts anys com un producte natural per a combatre les taques en els teixits, eliminar olors, eliminar la calç i netejar els terres de fusta. Més tard, el poder

antibacterià i desinfectant del vinagre ha estat aprofitat per a fabricar el vinagre de neteja, un producte que es diferencia del vinagre alimentari en la seva acidesa (un 8% en comparació del 3 i 4% del natural), però que justament per estar encara més concentrat, és més efectiu per a netejar la casa. Com a avantatge a més, és molt més econòmic i menys contaminant que altres productes que es comercialitzen per a les feines de la llar.

A més dels ja esmentats, molts són els usos del vinagre, entre ells:

– Desembussa canonades i desaigües tot barrejant-lo amb el bicarbonat de sodi.

– És un potent producte per treure el greix, sent molt efectiu per a la neteja del forn.

– Serveix per a desprendre fàcilment els xiclets de la roba.

– Deixa brillant els accessoris d’acer inoxidable.

– És ideal per a la neteja de cristalls, vidres i miralls, ja que els deixa brillants i impedeix que s’entelin per més temps.

Cal tenir especial cura, no obstant això, amb alguns materials i superfícies. Per exemple no és aconsellable utilitzar-ho sobre marbre o pedra natural, en objectes de ferro forjat, per a netejar la base de la planxa o en electrodomèstics i aparells electrònics.

Foto: GETTY IMAGES

Hemeroteca

Tweets recents

Share This