Mastodon, la xarxa social alternativa a Twitter

EVA REREMOLINA / AMIC – 12/11/2022

Mastodon és una xarxa social creada per Eugen Rochko en 2016 com a alternativa a Twitter i molt similar a aquesta quant a disseny i a funcionalitat. No obstant això, la gran particularitat d’aquesta aplicació, és que es tracta d’un sistema descentralitzat i lliure, per la qual cosa no està controlat per una empresa, ni és susceptible de venda ni pot ser censurada o bloquejada per part dels governs. A més, disposa d’un límit de 500 caracters, quasi el doble dels que permet Twitter, no conté cap tipus de publicitat i quan bloqueges a algú, ho fas per sempre, permetent com a alternativa, “silenciar el compte”, si no vols eliminar un contacte de forma definitiva, però sí deixar de rebre missatges d’una persona.

Les comunitats o subxarxes de les que està formada, són creades per diferents usuaris, tenen les seves pròpies normes o regles i poden interrelacionar entre si, per la qual cosa es pot formar part d’una sola o de diverses i al mateix temps seguir a unes altres que puguin interessar-te segons el tema del qual tractin.

Per a unir-se, n’hi ha prou amb ingressar en joinmastodon.org i seleccionar aquella comunitat o comunitats de les quals es vulgui ser part i registrar-se. I permet així mateix, que si no hi ha cap xarxa que ens interessi, es pugui crear una.

El logo de Mastodon és un mamut i està creixent de manera considerable, sobretot a partir de la compra de Twitter el mes d’octubre passat. Actualment compta amb més de 800.000 usuaris.

Foto: TUEXPERTO.COM

Hemeroteca

Tweets recents

Share This