El Veganisme, en què consisteix

EVA REMOLINA / AMIC – 6/11/2022

El veganisme és un tipus d’alimentació basada de forma exclusiva en aliments d’origen vegetal, quedant exclosos, per tant, els que provenen de manera directa o indirecta de qualsevol animal (carn, ous, mel, lactis,…). Entre els aliments inclosos, trobem tota mena de verdures i hortalisses, llegums, fruita seca, fruites i cereals. Les carns, han de ser substituïdes per altres productes similars (com hamburgueses o salsitxes), però  elaborades amb tofu, soia o qualsevol  aliment dels permesos.

Per a garantir la correcta aportació d’algunes vitamines i minerals (com la B12, el calci o el iode) que poden mancar amb aquest tipus de dieta, els vegans han d’ingerir suplements nutricionals.

Però el veganisme no sols tracta d’alimentar-se d’una forma concreta, sinó que suposa també una forma de vida, una filosofia que denuncia qualsevol abús animal, sigui com sigui l’esfera en la qual es produeixi i que, per tant, s’estén també a la no utilització d’alguns cosmètics o roba, o en no participar en activitats en les quals es doni alguna mena d’explotació animal.

Foto: GETTY IMAGES

Hemeroteca

Tweets recents

Share This