Són els hospitals el nou objectiu dels ciberatacs?

TECNONEWS – AMIC . 23/10/2022

Des de la irrupció del Coronavirus, el sistema sanitari espanyol s’ha enfrontat a nombrosos reptes en relació amb la saturació de les urgències i la falta de personal sanitari. No obstant això, des de fa uns anys, els organismes i empreses vinculades a la salut han estat víctimes d’atacs informàtics que podrien tenir conseqüències greus per al sector.

Ruth Cuscó, directora gerent d’ASHO, empresa líder en assessorament hospitalari i codificació clínica, assenyala que “en l’accelerat procés de digitalització que hem viscut, una de les grans amenaces a les quals s’enfronta el sistema sanitari són els ciberatacs”.

Precisament, fins a juny de 2022, s’ha experimentat un augment dels ciberatacs a Espanya d’un 77%, segons dades de l’Observatori de Ciberseguretat d’Exprivia, la majoria dirigits a les administracions públiques, així com al sector sanitari.

Per què s’ataca al sector sanitari?

El sector sanitari té un rol fonamental en el benestar de la societat, la qual cosa afavoreix que sigui un blanc d’interès per als cibercriminals. A més, la sensibilitat de les dades i el valor de la informació tenen un paper important en aquesta situació.

Per als hospitals, la pèrdua del control d’aquesta informació confidencial pot comportar greus conseqüències econòmiques i legals. D’altra banda, perdre l’accés als informes mèdics comporta que les hospitalitzacions s’allarguin i que s’alenteixi el diagnòstic i tractament, alguna cosa que posa en risc la vida dels pacients.

El ransomware és el tipus d’atac més comú en la llista dels últims ciberatacs a Espanya. Es tracta d’un “segrest de les dades” per a bloquejar l’accés a aquests i demanar un rescat o filtrar la informació.

Per a Cuscó, unes altres de les raons per les quals el sector sanitari és un blanc d’interès per als ciberdelinqüents resideixen en la falta de personal format en ciberseguretat en el sector o l’obsolescència dels equips informàtics.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This