Els alumnes de batxillerat de La Riera de Gaià ja poden anar en bus a l’Institut d’Altafulla

REDACCIÓ – La Riera de Gaià, 14/10/2022

Els alumnes de batxillerat de La Riera de Gaià  ja poden anar des del passat 10 d’octubre en bus a l’Institut de Secundària d’Altafulla. Després de 3 cursos lectius i diferents intents per obtenir-ho, l’Ajuntament de La Riera de Gaià aconsegueix que el Consell Comarcal del Tarragonès faciliti que els alumnes de Batxillerat, que ho desitgin puguin desplaçar-se en bus des de la seva localitat fins al centre de referència d’Altafulla.

El Regidor  d‘Educació del municipi rierenc, Albert Cuevas, ha explicat a Torredembarra Actualitat com ha estat aquest procés.

Com és que fins ara aquests alumnes no podien desplaçar-se en el bus de transport escolar que sí fa el servei a altres alumnes del municipi ?

Bé, cal tenir present que el bus escolar que fins ara transportava a alumnat del municipi i d’altres poblacions veïnes, només ho feia amb els alumnes i les alumnes que cursaven ESO. Atès que el Batxillerat és un etapa educativa que, a dia d’avui no és obligatòria, aquest alumnat quedava exclòs d’aquest servei.

I com s’ho fan aquestes famílies que es troben amb fills amb aquesta etapa educativa ?

Ho fan amb resignació i com bonament poden. Val a dir que és una demanda històrica per part de les famílies. Ha estat en aquesta legislatura que, al llarg de la mateixa i en diferents moments s’ha fet la demanada des del consistori rierenc, fins i tot acordada amb municipis veïns i que també es troben en una situació similar. Ha estat un procés llarg, fins i tot ha provocat certa decepció en alguns moments, però en aquest darrer curs i des de la Regidoria d’Educació de La Riera de Gaià, després d’estudiar alternatives diverses, davant la impossibilitat d’aconseguir una resposta afirmativa a les peticions, com ara gestionar el tema a través del transport privat, l’adquisició d’un minibús propi, etc s’ha aconseguit que, malgrat s’hagi d’abonar una quantitat econòmica, a diferència dels alumnes que cursen ensenyament obligatori i que gaudeixen del servei subvencionat, puguin pujar al mateix bus i alliberar els seus familiars a l’hora d’haver-los d’acompanyar, la qual cosa ja és un  avenç considerable. Per aquest motiu volem agrair la bona resposta donada en aquest cas, per part del Consell Comarcal.

Quin és el fet més significatiu que voldria destacar en relació a aquesta qüestió, que finalment sembla que va en la bona direcció ?

Evidentment, el fet més significatiu és el de la coherència. No té cap sentit que les administracions supramunicipals ens suggereixin, incentivin i fins i tot exigeixin que les administracions locals i finalment els ciutadans acomplim amb requisits com per exemple reciclar, reduir despeses, agrupar-nos per anar a la feina en un sol vehicle, en lloc d’anar-hi cadascú amb el seu quan no observem que es predica amb l’exemple en àmbits tant fonamentals com el que ens ocupa. M’explico: estem parlant de portar alumnes al centre escolar, alumnes que en breu seran els nostres gestors socials, el futur del país, no de portar turistes a visitar espais d’oci, la qual cosa està molt bé, però no és prioritària en una escala de valors en els temps actuals de crisi general. Si volem prioritzar i ser eficients cal que siguem coherents i posar el recursos en allò que és bàsic i essencial en la societat que presumiblement volem cara al futur. El que no tenia cap sentit és que, fins ara es donés la paradoxa de què una família que tenia dos fills, un cursant ESO (ensenyament obligatori) i l’altre Batxillerat (no obligatori) en el mateix centre educatiu es trobessin amb la curiosa i perplexa circumstància de què el primer anés dins el bus escolar i el segon darrera del bus, en cotxe i amb el pare o la mare per seguir-lo fins al centre educatiu. Aquesta situació és encara més estrambòtica quan dins el bus existien places lliures. Alguna cosa no fem bé quan triguem tant de temps a posar-hi solucions a fets com aquests. Cal que posem l’accent, la lupa, l’atenció, a temes bàsics a nivell de servei social si realment volem ser eficients i com deia anteriorment, coherents. Per mi és la clau per recuperar de mica en mica la confiança en els polítics, sigui el que sigui el nivell en el que, no oblidem, presten un servei als ciutadans. A tots i a totes. Als que els han triat i als que no.

Creu que, encara pot millorar-se el servei?

Sí. Penso que, encara es pot fer una mica més. D’una banda caldria pensar a aconseguir que aquest transport també sigui subvencionat per l’alumnat de Batxillerat igual com per al de l’ESO i d’altra banda seria fantàstic que altres municipis arreu del país es trobin el camí més fàcil per gaudir d’aquest servei en el marc de les seves circumstàncies i en el seu entorn.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This