Consells i productes per cuidar les pells atòpiques

BELLEZAACTIVA.COM / AMIC – 18/9/2022

Aquest dimecres, 14 de setembre, va ser el Dia Mundial de la Dermatitis Atòpica. Es tracta d’una malaltia inflamatòria crònica de la pell que causa una picor intensa i pot provocar lesions cutànies i ferides. I, per a rendir un homenatge a la data, et proporcionarem una sèrie de consells i recomanacions perquè sàpigues com cuidar degudament les pells atòpiques. Comencem!

Consells

1. Dutxes ràpides i temperades. Intenta evitar els banys llargs, perquè l’ideal és que et donis dutxes curtes i evitis l’aigua excessivament corrent, ja que, si fas el contrari, afebliràs la pell.

2. Fixa’t en els sabons. S’han de triar correctament els productes d’higiene i cura personal. Sobretot assegura’t que siguin específics per a pells sensibles i que hagin estat testats en pells atòpiques. Aposta sempre per netejadors suaus amb ingredients calmants.

3. HIDRATACIÓ. Així, en majúscules. És fonamental que apliquis cremes hidratants perquè les pells atòpiques el que més necessiten és hidratació. Fixa’t en el fet que els productes portin àcid hialurònic, un ingredient que es convertirà en el teu gran aliat.

4. No rasquis! Per molt que piqui, intenta pensar en una altra cosa. L’única cosa que aconseguiràs així és empitjorar l’estat de salut de la teva pell.

5. A l’hora de vestir… Tria sobretot vestimentes de cotó. Els teixits sintètics i de llana poden ressecar la teva pell i provocar més picors.

6. Usa aigües termals. Seran de gran ajuda per a calmar la picor i l’enrogiment. Intenta fer-te amb esprais o cremes d’aquest tipus i guarda-les en la nevera perquè tinguin un efecte refrescant.

7. Calma, calma i més calma. Les situacions estressants poden desencadenar brots de pell atòpica. Procura fer activitats que et relaxis, com el ioga, o acudeix a un professional si hi ha situacions que et sobrepassen.

8. El teu dermatòleg de confiança. Davant tota situació s’ha de comptar amb l’opinió d’un expert. Així que, abans d’aplicar qualsevol tractament a la teva pell, acudeix a un especialista que t’ajuda i t’instrueixi a l’hora d’actuar i aplicar productes sobre la teva pell.

Foto: UNSPLASH

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This