Els 10 manaments per a una protecció solar de matrícula d’honor

BELLEZA ACTIVA / AMIC – 13/8/2022

Immersos ja al mes d’agost, i vivint una onada de calor darrere l’altra, com està passant aquest estiu, on millor es pot estar és a l’aigua del mar o la piscina. Si teniu la sort de poder recórrer a aquesta refrescant solució, preneu nota d’aquestes recomanacions per a una protecció solar que us garanteixo que no patireu cremades ni efectes nocius a llarg termini.

1. Protegeix-te abans d’exposar-te al sol
Tret que sigui una pantalla física, que no requereix esperes, els fotoprotectors químics necessiten que la pell els absorbeixi del tot i es produeixi l’efecte protector. Això pot suposar uns 20 o 30 minuts d’espera.

2. Específics rostre i cos
Encara que no passaria res si un solar corporal s’estengués sobre la cara –en el cas dels fotoprotectors per a nens tenen els dos usos-, sí que convé utilitzar-ne un d’específic per a cada zona, ja que els facials contenen a més ingredients que combaten el fotoenvelliment i solen adaptar-se a les pells més sensibles.

3. Aplica’t la quantitat necessària de protector
La dosi necessària perquè sigui veritablement efectiu és d’uns 2mg de producte per centímetre de pell. Aquesta quantitat seria l’equivalent a sis cullerades de cafè per a rostre i cos. Si un envàs de 200 ml et dura més de 10 dies, és possible que estiguis aplicant menys quantitat de la necessària. ¡Ah, una cosa important: protegeix molt més un SPF 30 ben estès que un SPF 50 mal aplicat de qualsevol manera.

4. Compte amb les zones inaccessibles
Que no la vegis no vol dir que no la tinguis vermella o no et puguis cremar… Si no t’arribes a l’esquena, demana ajuda!

5. La pell sempre seca
Si està mullada, les gotes d’aigua actuen com una lupa i augmenten el risc que es produeixin cremades. A més, el producte no es pot estendre correctament. De manera que, en sortir de l’aigua, eixuga amb compte la teva pell i reaplica protector solar.

6. Compte amb les zones crítiques
L’esquena no és l’única part del cos que sol quedar desprotegida. La por de tacar els cabells fa que sovint “oblidem” estendre el producte a les orelles o la part alta del front. Les parpelles i el dors dels peus i de les mans també necessiten protecció.

7. Aplica i reaplica
Encara que no t’hagis banyat, has de reaplicar el protector solar cada dues hores perquè perd eficàcia.

8. Si ets com un peix, escull bé el protector
Els raigs solars poden cremar-te encara estant dins de l’aigua, de manera que quan arribes a la platja o la piscina et fiques a l’aigua, i no surts fins que estàs arrugadeta, escull un producte que et protegeixi també dins de l’aigua. Per això us serà útil saber que quan a l’etiqueta d’un protector solar apareix el terme water resistant significa que manté la seva capacitat protectora durant 40 minuts de permanència dins l’aigua. Per part seva, l’acció protectora dels water proof es manté més de 80 minuts dins l’aigua.

9. Compte amb els esprais
És el format preferit per la comoditat i encara que és cert que són més fàcils d’aplicar, tenen menys poder de permanència. Les cremes i les cremes i llets són més resistents a l’aigua i la suor.

10. Protecció solar també pels teus ulls
Si mentre ets a la platja o piscina llegeixes o passes el temps mirant al teu voltant, no oblidis utilitzar unes bones ulleres de sol amb lents homologades.

Foto: GETTY IMAGES

Hemeroteca

Tweets recents

Share This