Com cuidar les plantes a l’estiu perquè no es morin

EVA REMOLINA / AMIC – 24/7/2022

Sovint l’arribada de l’estiu, és un moment delicat per a les nostres plantes, ja que l’excés de calor i l’abandonament de les mateixes en les èpoques de vacances poden provocar-les la mort. Perquè sobrevisquin a aquestes altes temperatures i mantinguin un aspecte saludable, és necessari seguir uns consells senzills principalment pel que fa al reg, i és que durant l’estiu les nostres plantes necessiten un augment de la quantitat d’aigua per a estar perfectament hidratades.

És aconsellable a més, anar polvoritzant les fulles de dues a tres vegades al dia i allunyar-les de les fonts de calor, per la qual cosa traslladar-les a zones en les quals hi hagi ombra, els serà també de gran ajuda.

La millor hora per a regar-les és o bé a primeres hores del matí o últimes de la tarda, ja que així, a més d’evitar que l’aigua s’evapori ràpidament, evitarem l’efecte lupa que exerceixen els raigs de sol sobre les gotes d’aigua.

Una altra actuació que pot ser molt beneficiosa per a les nostres plantes és col·locar en els tests pedretes que actuaran de barrera protectora, evitant que els raigs de sol vagin directament a les seves arrels.

Si tenim diversos tests, podem així mateix ajuntar-les totes en un lloc i col·locar al costat un gibrell ple d’aigua, per a després cobrir-lo tot amb un plàstic. Això les ajudarà a anar absorbint a poc a poc la humitat. Afegir a la terra fertilitzants que aportin els nutrients necessaris, serà una ajuda extra per a mantenir-les en plena forma.

I si marxem de vacances, no ens hem d’oblidar de deixar algun sistema de reg a degoteig en els nostres tests. Aquests seran l’alternativa més idònia per a donar-les l’aigua que necessiten cada dia.

Si tenim algun dubte sobre la quantitat d’aigua que necessiten les nostres plantes, el millor és buscar tota la informació possible sobre l’espècie de la qual es tracti, així com consultar en la nostra botiga de jardineria de referència.

Foto: GETTU IMAGES

Hemeroteca

Tweets recents

Share This