Consells per a una mudança més fàcil i segura

EVA REMOLINA / AMIC – 10/7/2022

Una mudança sempre suposa un gran canvi. Un canvi que per a molts pot resultar un moment ple d’il·lusions i esperances, sobretot quan un es muda a una llar pròpia per primera vegada o bé quan ho fem per a millorar de residència. No obstant això, en altres ocasions, aquest pas significa la tristesa d’abandonar un lloc on hi ha molts records per motius imposats. Sigui quina sigui el motiu del canvi, no es pot negar que una mudança per a tothom comporta estrès, cansament i molta feina. Per això, donarem uns consells que poden ser d’utilitat per portar-ho de la millor manera possible.

– El primer que haurem de fer en enfrontar-nos a una mudança és contractar un servei aliè amb suficient antel.lació,  o bé (si ho fem pel nostre compte) preveure la contractació d’una furgoneta o un camió, per a assegurar-nos que tindrem disponible un vehicle per al dia assenyalat. El millor sempre serà demanar diferents pressupostos per a comparar preus i els serveis inclosos en cada un d’ells.

– Registrarem la sol·licitud d’ocupació de via pública, tant a l’ajuntament d’origen com en el de destinació així com ens informarem de les gestions i taxes que cal afrontar per a no tenir cap problema a l’últim moment.

– Recopilar caixes (si el servei no el porta inclòs).

– Aprofitar la mudança per a llençar tot allò que estigui trencat o que no s’utilitzi. És el moment de desfer-nos d’un munt de coses. També hi ha l’opció de vendre-ho en algun web de segona mà, així també es pot guanyar alhora una mica de diners.

– Abans de desmuntar els mobles, cal prendre fotografies per recordar com estaven muntats si és que ja no es conserven les fulles d’instruccions.

– Anar retolant totes les caixes i marcant aquelles on el contingut sigui fràgil.

– Començar a guardar aquells utensilis i accessoris que no siguin del dia a dia com la vaixella o la coberteria per als esdeveniments, la roba de fora de temporada o elements com a cortines, catifes, llums, coixins i objectes de decoració.

– Desallotjar per complet aquella estància de la qual més es pugui prescindir per tal d’anar situant en ella tots els mobles desmuntats i les caixes ja precintades. D’aquesta manera ho tindrem tot agrupat en un lloc i evitarem caixes escampades per tota la casa.

– Anar consumint tot el que hi hagi al rebost, a la nevera i al congelador, evitant així llençar menjar o haver de transportar-lo amb el risc que no es conservin bé els aliments. S’ha d’aprofitar també per a comprovar que no hi hagi res caducat, i si és així, llençar-ho.

– Ficar en bosses d'”auto-cierre” els caragols i petites peces dels mobles que desmunteu i retoleu-les, perquè es puguin identificar fàcilment quan necessiteu tornar a fer el muntatge.

– Utilitzar les caixes més grans per a les coses de menys pes i les petites per a llibres i coses més pesades. Així serà més fàcil transportar-les.

– Avisar amb temps del canvi de direcció a bancs, col·legi, hisenda, seguretat social, així com a la resta de clubs o entitats en els que s’estigui subscrits.

– Embolicar en paper de diari o de bombolles tots els objectes de cristall o que puguin trencar-se amb facilitat. Etiquetar-les com a fràgils.

– Enfundar els matalassos i sofàs perquè es taquin el menys possible durant el trasllat.

– Preparar una caixa o una maleta de supervivència, amb tot el que és necessari per als primers dies: roba, productes d’higiene quotidiana, carregadors de mòbils, etc. Amb això s’evita haver d’obrir diferents caixes per a trobar el necessari per al dia a dia.

– Consultar en el conveni col·lectiu els dies que hi ha de permís per a la mudança. Poden ser de molta ajuda.

– Fer una caixa amb el material més delicat: escriptures, portàtils, joies, etc. i si és necessari, transportar-les en el cotxe particular.

– Si hi ha nens petits a la família, és millor deixar-los amb els avis o amb alguna persona de confiança durant la mudança, ja que poden fer-nos perdre molt de temps. Si són una mica més majors, poden ajudar en la mesura que els sigui possible.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This