L’aparició de les primeres dents

EVA REMOLINA / AMIC – 25/6/2022

La dentició comença en la majoria de nens a partir dels 6 mesos i fins l’edat de 12 mesos, encara que tampoc és estrany veure a nens que han arribat al seu primer aniversari i que encara no els ha sortit cap dent.

Les primeres dents que neixen són les incisives inferiors i uns quatre mesos després ho fan les superiors. A partir d’aquest moment, la sortida de les dents van sent constants, fins que a l’edat de tres anys el nen ja hauria de tenir fora totes les peces de llet.

Els símptomes o gestos dels nadons que ens anuncia l’arribada de la dentició són els següents:

– Alteració del somni.

– Irritabilitat i plor.

– S’emporten les mans constantment a la boca.

– Saliven més del normal.

– Tenen necessitat de mossegar coses contínuament.

– Genives inflamades i vermelles.

– Manca d’apetit.

Si apareix febre o diarrea, és aconsellable acudir al pediatre ja que podria ser indicador d’alguna infecció, doncs no solen ser símptomes propis d’aquest procés.

Per a calmar el dolor del bebè en aquests moments, existeixen accessoris específics com els anells de dentició que solen tenir efecte fred i són bastant efectius. Una altra cosa que podríem fer són massatges en les genives (sempre amb les mans prèviament netes).

És convenient a més, afegir fluor a la dieta del bebè a partir dels 6 mesos, ja que aquest ajuda tant a enfortir l’esmalt com a prevenir les càries. El fluor podem trobar-ho en l’aigua corrent (no l’aigua embotellada), i sol ser suficient donar al bebè un gotet d’aquesta aigua de tant en tant. No obstant això, sempre es pot preguntar al pediatre per si calgués una aportació extra, tot i que no sol ser necessari.

Foto: GETTY IMAGES

Hemeroteca

Tweets recents

Share This